Hemmelig eksport-succés på Popkomm

Hemmelig eksport-succés på Popkomm
Tekst og foto: Erik Barkman Petersen

Samtidig med den store danske showcase-aften på SilverWings gjorde dansk rock også sin tilstedeværelse bemærket på Lovelite, en upoleret østberlinsk klub præget af rød og grøn belysning, psykedeliske farvemønstre og syret baggrundsmusik. Her skulle det kvalitetsbevidste tyske indie-label Hazelwood præsentere udvalgte navne, og blandt dem var århusianske Broken Beats, der uden den store opmærksomhed hjemmefra har fået bygget en markant profil op i det tyske.

Lovelite er ikke nem at finde. Klubben er godt gemt væk i en rå baggård midt i et søvnigt boligkvarter. Alligevel var den stuvende fuld af unge, entusiastiske publikummer, da Broken Beats indtog scenen klokken elleve. Og bandets skramlede teater-rock faldt i dén grad i god jord. Med forsanger Kim Munk som excentrisk fortællerskikkelse kom århusianerne godt omkring: Fra rock-ballader til rockede energiudladninger.

Det hele kulminerede i en lang præsentationssession – band, lydmand, publikum, alle skulle præsenteres – og entusiastisk applaus. Efter koncerten var stemningen i bandrummet mat, men munter. Ingen vidste dog, hvad den dybere mening med Hazelwood-showcasen var:
– Hazelwood har inviteret nogle folk fra Universal, der distribuerer deres plader – men hvorfor ved jeg ikke helt præcis, indrømmede Kim Munk.

Broken Beats har da også masser af jern i ilden allerede. Samarbejdet med Hazelwood har kastet en alenlang række tyske koncerter af sig, og samtidig er bandet midt i indspilningen af et nyt album. Og så er der lagt i ovnen til en album-debut med Silver Rockets, der egentlig er Broken Beats minus Munk, men som nu, for at gøre forvirringen komplet, har Munk med i line-uppet.

Begge album udkommer i starten af næste år på Hazelwood, og at dømme efter aftenens respons kunne de snildt tænkes at få en entusiastisk modtagelse i det tyske. Under alle omstændigheder var Broken Beats’ kontrollerede kaos et effektfuldt punktum for en travl torsdag aften i den danske rock-eksports tegn.