Høj musikalsk kvalitet og skandinavisk medvind i Brighton

The Great Escape Festival havde både dansk, svensk og norsk på programmet i Brighton, hvor et ubønhørligt blæsevejr gav festivalgæsterne en god omgang mod- og medspil til og fra spillestederne.

På The Albert var der rødglødende rock på menuen, da The Royal Highness leverede en velspillet koncert for fuld udblæsning og i god stil afrundede den danske indsats på festivalen. The Royal Highness var femte danske indslag – Figurines, Kira & The Kindred Spirits, Tina Dickow og Spleen United havde alle givet koncerter torsdag aften.

God medvind fik også den svenske singer/songwriter Anna Ternheim, som høstede bragende bifald efter en perleoptræden på Red Roaster og gav med hendes dramatiske udtryk, drømmende melankoli og klare, fængslende vokal et veloplagt publikum en stor koncertoplevelse.

Lørdag aften lagde The Beach scene til en energiudladning af format fra norske Sereena-Maneesh. Spillestedet var fyldt til bristepunktet, da bandet i overbevisende stil serverede skandinavisk støjrock for publikum og branchefolk.

Anna Ternheim – fik stor
applaus på Red Roaster

Både Ternheim, Sereena-Maneesh, The Royal Highness – og to af torsdagens danske indslag på festivalen: Figurines og Kira & The Kindred Spirits – kan sammen med ca. 100 andre interessante nordiske navne opleves på SPOT Festivalen 2.-3. juni i Århus.

Høj musikalsk kvalitet trods alt
Ifølge Gunnar K. Madsen, daglig leder af ROSA, der overværede en stor del af det varierede program, var de skandinaviske kunstnere en del af en festival med et højt niveau:
– The Great Escape er en helt ny festival og på trods af nogle begyndervanskeligheder på det praktiske plan, kan man kun have roser til overs for den musikalske kvalitet. Udvalget af bands er sammensat af Martin Elbourne fra Englands store Glastonbury Festival, og man kan tydeligt fornemme, at der er rutinerede kræfter bag bookingen af navnene til festivalen, siger han og tilføjer:
Festivalen har præsenteret en lang række spændende navne, og det er en fornøjelse, at flere skandinaviske bands er godt repræsenteret blandt de mange upcoming bands på den engelske scene.
Men han fremhæver også, at festivalen havde en række vanskeligheder med hensyn til fx lyd og sceneforhold ved visse koncerter, en erfaring både Figurines og Kira & The Kindred Spirits kunne tage med sig hjem efter deres optrædener fredag aften. Den høje kvalitet er et stort plus for festivalen, men Gunnar Madsen påpeger også, at selvom al begyndelse er svær, er der visse aspekter i afviklingen, som kræver forbedring ved næste års festival.

Efter tre dage med et væld af spændende koncerter lukkede den første udgave af The Great Escape trods alt i et velspillet plus – ikke mindst set med skandinaviske øjne.