Højspænding på Culture Box

 

Et af Danmarks mest respekterede venues for elektronisk musik er netop genåbnet efter sommerferie og ombygning. Denne torsdag aften er Strøm rykket ind i de mørke lokaler, hvor der er fyret op for projektorerne, røgmaskinerne og naturligvis bassen.

– –
Svenske Finn of Tomland, der er eneste resident på Culture Box, åbner ballet med en dyster lyd af tung industri og knitrende samples. Det er massivt og højt, men stadig dragende og drømmende og lidt før midnat tager den finske duo Pan Sonic over med en hardcore intro – med en bass-sound der faktisk er så høj, at det får metalrør, vægge og glas til at vibrere voldsomt. Samtidig giver det synsforstyrrelser under mit toiletbesøg. Uheldig kombination.

Imens bygningens fundament er ved at smuldre, fanger jeg en begejstret Finn of Tomland udenfor:

– ’Boxen’ er ubetinget Danmarks fedeste scene for elektronisk musik. Deres nye anlæg er helt sindsygt, jeg spillede her i april med Derrick May fra Detroit (red: en af technoens grundlæggere) – det er noget nær det vildeste jeg har oplevet.

 

Culture Box er Finn of Tomlands andet hjem.

Find Finn på Strøm

Finn har spillet under alle tre Strøm Festivaler, og er meget imponeret over den høje kvalitet på festivalen:

– Niveauet på Strøm hæver sig langt over den øvrige skandinaviske electonica-scene. De mange kreative tiltag som fx Trans Metro Express-koncerten er med til at gøre festivalen helt unik. Mest af alt er jeg virkelig glad for et af de grundlæggende formål med Strøm; nemlig at bringe den elektroniske musik ud i byrummet og dermed give folk en oplevelse, de ellers ikke ville få.

Finn of Tomland i røg og
damp.

Et sæt ørepropper klogere, bevæger jeg mig atter ind til Pan Sonic-koncerten, hvor de to finner Mika Vainio and Ilpo Väisänen – inspireret af alt fra Einstürzende Neubauten til Johnny Cash – på eksperimenterende og inspirerende vis blander lydbilleder fra alle tænkelige genrer med sequencing og samples.

På lørdag har Strøm endnu et arrangement på Culture Box, hvor engelske No Brainer spiller sammen med Tim Andresen, Massimo, DeLuxe og Soulshot hele natten. Husk ørepropper – og se det øvrige Strøm program på www.stromcph.dk – – –

Culturebox er netop blevet udnævnt som regionalt spillested, hvilket blandt andet betyder mere støtte og mulighed for at eksperimentere med nye danske navne på den elektroniske scene. Culture Box har desuden udvidet med “Coctail Box”, der om dagen hedder “Coffee Box”.

Cocktail Box – lige ved Kongens Have.

Mika Vainio and Ilpo Väisänen har i over 15 år
udgjort duoen Pan Sonic.