Hottere end hot

Hottere end hot
Tekst: Henrik Friis – Foto: Nils Åkesson

Dansk musik er hot lige nu. Det er ikke bare fornemmelsen hos medarbejderne ved den fælles dansk-norske stand oven på South By SouthWest-festivalen (SxSw) i Austin, Texas – næ, det står skam også på forsiden af amerikanske aviser: “Denmark’s the spot!“….

Forsiden af Austin Cronicle: The
Raveonettes…

Junior Senior og The Raveonettes er danske navne, der er på alles læber netop nu i det amerikanske. Men også når det gælder dansk pop- og rock-musik generelt, har der været en mærkbart øget interesse i forhold til tidligere udgaver af den store toneangivende Texas-festival og –messe, fortæller ROSAs Nils Åkesson fra det texanske.

Der er ingen tvivl om at konkurrencen om mediernes gunst var skærpet væsentligt – på grund af adskillige verdenstjerners optræden – ved fredagens program på Tequila Rocks i Austin i forhold til Crunchy Frogs showcase og The Raveonettes koncert dagen før (se tidligere artikel). Men hvem kan egentlig klage, når CNN, BBC World, MTV og New York Times alligevel møder op – ud over alle branchefolkene?

Norske Sondre Lerche var aftenens
kraftigste magnet på den dansk-norske
showcase…

De fleste af de fremmødte medier fokuserede især på norske Sondre Lerche – som er næsten lige så hot som The Raveonettes og Junior Senior pt. staterne – men de tjekkede også de danske navne af, nu de var der. Og helhedsindtrykket var og er, at dansk og nordisk musik er den ting lige nu, man som branche-person og A&R ikke kan tillade sig at negligere. Det kan tværtimod udvikle sig som det næste “store” fænomen.

Den fornemmelse galdt både stemningen ved showcasen – og ved den dansk-norske stand på messen, hvor mange skulle have stillet deres nysgerrighed på den nordiske musik. Og man kom ikke forbi “ved en tilfældighed” – der var tale om målrettet søgning.

Saybia – samlede “hele EMI”…

Fredag aften var det Saybia der tiltrak sig størst opmærksomhed af de danske navne. Mange repræsentanter fra EMI (gruppens pladeselskab, red.) var blandt de fremmødte, og da netop dét var et af Nyborg-gruppens fremmeste formål med showcasen, kan målsætningen kun siges at være opfyldt.

Men Baby Woodroses’ direkte rock og Puddu Varanos mere elektronisk orienterede musik havde også sit – velfortjente – publikum til koncerter, som der musikalsk set ikke kunne pilles spor ved.

Fra ROSA fortæller Nils Åkesson, at samarbejdet med Music Export Norway gik gnidningsløst – de to organisationer kunne supplere og henvise til hinanden på standen og også den fælles showcase forløb fint. Eller som Music Export Norways leder Inger Dirdal siger:

– Selvfølgelig er der altid detaljer, man kan forbedre. Men jeg synes det var et rigtigt godt første forsøg, og jeg kan ikke se nogen grund til at ROSA og vi ikke skulle fortsætte og udbygge Texas-samarbejdet til næste år, siger Inger Dirdal

Fuld gang i norske Ralph Myerz & co – tjek i
øvrigt nordmæmdene på årets SPOT Festival.

Baby Woodrose – kom virkelig ud over
kanten…

Norske Madrugada – på jagt efter
international pladekontrakt