Hush skriver engelsk pladekontrakt med Island

Hush skriver engelsk pladekontrakt med Island
Erik Barkman Petersen

Det går strygende for den danske country-pop duo Hush. I løbet af to uger – ”de mest hektiske i vores historie” ifølge guitarist Michael Gerlach – har bandet modtaget fem Danish Music Awards-nomineringer, taget hul på deres første Danmarks-turné og givet håndslag på en engelsk licens-aftale med Island Records.

Aftalen faldt i hak efter en Hush-koncert i den respekterede London-klub 100 Club, som Islands A&R-manager Joel Harrison overværede. Bag arrangementet og Harrisons invitation stod Hushs nye engelske forlag, BMG Publishing (se artikel-link til højre).
– Det er svært at sige, om det var BMG, der gjorde udslaget. Men forlaget yder en stor indsats for os, fastslår Gerlach.

Det engelske musikmarked er ikke bare et af Europas største, det er også trendsættende. Derfor håber Hush nu på lettere spil i f.eks. Benelux-landene og Skandinavien, hvor de også har arbejdet flittigt på at få album-debuten ud. Sikkert er det, at kalenderen er tætpakket det næste års tid – med Danmarks-turné, koncerter i Canada og nu også en engelsk stor-lancering