Elever Horne Efterskole 27/2 2012

”Hvis sangen er go’, spiller vi den to gange!” (del 2)

Der var ca. 75 elever og lærer, plus det løse, til koncerten med Wafande og Fresh-I. Stemningen gav genlyd af varme reggaerytmer og publikum var helt med på alt hvad der foregik på scenen.

Flere gange i løbet af koncerten, blev en sang stoppet nogle sekunder inde og fra scenen blev der sagt: ”Hvis sangen er go’, spiller vi den to… gange” hvorefter sangen blev startet forfra – og dette fik kun eleverne til at juble endnu højere.

Efter koncerten spurgte vi eleverne, hvad de synes om musikken og koncerten:

Tille, der havde fået Wafandes egen Elever Horne Efterskole 27/2 2012specielle udgave af en reggae-fødselsdagssang sunget for sig i begyndelsen af koncerten, var en af de første til at sikre sig en autograf efter koncerten. Sammen med veninden Anne var hun et stort smil:

– Hvordan var koncerten?

Det var megafedt. Der var bare meget mere energi til den her koncert, end vi har oplevet før til koncerter på skolen. Stemningen var hyggelig og glad, og det var bare vildt fedt, at han hoppede ned mellem publikum med mikrofonen og lod os synge med. Det var helt tydeligt at han ikke var bange for at komme i kontakt med os.

– Hvad var det bedste?

Det var da han spillede ”Gi mig et smil”. Nej, det bedste var nok alligevel bare stemningen, hvor alle bare var med. Selv dem der ikke normalt giver sig til at danse og deltage, de var med. Alle elsker Wafande!

– Var der en bundskraber?

Nej, der var faktisk ikke nogen bundskraber. Vi håber bare, at han bliver ved med at være som han var nu. Altså, han må helst ikke blive så selvoptaget og smart, at han holder afstand fra os, og synes han er for god til at komme ud over scenen. Han var bare så god, og han må meget gerne komme igen her på vores skole.

Elever Horne Efterskole 27/2 2012– Hvordan var koncerten?

Den var rimelig god (red. sagt med en tydelig jysk underdrivelse). Koncerten var meget intim, fordi han gjorde det på sin egen måde. Han kom med en masse kommentarer omkring Danmark og om politiske emner, og han fortalte om sine egne personlige oplevelser med at bo i Danmark og have en anden hudfarve.

– Hvad var det bedste?

Det var, da han hoppede ned på gulvet og blandede sig med publikum. Det føltes virkelig, som om han var sammen og tilstede der med os, og det var noget, der virkelig satte gang i publikum.

– Var der en bundskraber?

Vi synes ikke, der var noget, han kunne have gjort bedre. Det bedste var nemlig, at han bare gjorde det på sin egen måde. Det skal han blive ved med.

 

Elever Horne Efterskole 27/2 2012– Hvordan var koncerten?

Det var så megafedt! Det var helt klart den bedste af alle de koncerter, vi har haft her på skolen. Der har været ca. 5-6 koncerter, men denne koncert var den ultimativt bedste, fordi han fik skabt så god en stemning.

– Hvad var det bedste?

Det var, at han var den første musiker vi har haft ude, der gjorde det dér med mikrofonen. Det var bare rigtig godt, at han fik os til at synge med og være så meget nede på gulvet hos os.

– Var der en bundskraber?

Nej. Det eneste der kunne have været bedre, var hvis han havde spillet lidt længere tid. Det gik alt for hurtigt.

Det skal tilføjes, at Wafande spillede en koncert denne aften, der varede et godt stykke tid over de 40 minutter, den var beregnet til. Lyset måtte slukkes igen, da det var blevet tændt efter det første ekstranummer, da han spontant gav et mere til de reggaehungrende elever. ”Det her er jo en reggae-efterskole!” måtte Wafande konstatere flere gange.

Elever Horne Efterskole 27/2 2012Lærerne Julie og Vibeke var heller ikke i tvivl om Wafandes performance-talent. Vi fangede dem til en kommentar efter de havde fået taget et vaskeægte fan-billede og en signeret CD.

– Han var for cool. Det var virkelig svært ikke at komme til at danse. Han var simpelthen så god til at få alle med. Det er første gang, at det er sket her på skolen, at ALLE bare var med. Det var så godt!