International festsang fra Aarhus til Ricky Martin

Den internationale sangstjerne Ricky Martin udgiver på fredag sangen “Vente Pa’Ca”, som er skrevet og produceret i Aarhus under campen Aarhus Calling.

Af Olivia Aguilera Malinovsky

I slutningen af april måned i år fandt Aarhus Calling sted. Det er en international sangskriver camp, som finder sted ugen op til SPOT Festival og med afslutning på denne.

Her mødes sangskrivere og producers fra hele verden for at skrive og producere sange målrettet mod det internationale musikmarked.

Rawan Rico, som er projektmanager på Aarhus Calling, fortæller, at der blev produceret omkring 40 sange i år på campen. Og én af disse sange er nu nået hele vejen til den sangstjernen fra Puerto Rico, Ricky Martin, som blandt andet er kendt for sangen “Livin’ la Vida Loca”.

Sangen hedder “Vente Pa’Ca” og betyder på spansk “kom herover” og synges, ud over af Ricky Martin, også af den colombianske sanger Maluma

th-chief1-kendrick-tommy-justin-pelle

Øjebliksbillede fra Aarhus Calling: Fra venstre ses Chief1, Kendrick Dean (US), Tommy Gee (DK), Justin Stein (US) og Pelle Lidell (S). Chief1 og Justin Stein er med på nummeret, mens Pelle Lidell har været med til at placere nummeret hos Ricky Martin.

Musikmagasinet Billboard valgte at bringe en fotoserie fra musikvideoens indspilning med Ricky Martin og Maluma, hvori de skriver om sangens tilblivelse i Aarhus samt om sangskriverne og producerne: Lars “Chief1” Pedersen, Anne Judith Stokke Wik, Ronny Vidar Svendsen, Nermin Harambasic, Justin Stein og Carl Ryden. Billboard skriver også, at til at starte med hed sangen Some Kind of a Dream” og var på engelsk.

Rewan forklarer, hvordan sangen nåede fra Aarhus til Ricky Martin:

– Sangen er co-written på Aarhus Calling. En publisher ved navn Pelle Lidell, som er en del af Aarhus Calling, pitch’ede sangen videre til Sony Music. Inde i Sony-systemet er sangen kommet ud til Ricky Martin, som syntes om sangen.
Som Billboard skriver, så udkommer sangen på spansk nu på fredag 23. september sammen med den tilhørende musikvideo.

Læs Billboard artiklen her.

Læs mere om Aarhus Calling her – Aarhus Calling 2017 er fra 1.-7. maj.