– Jeg er først ved at begynde herovre…

Lydmor fortæller, at den nuværende Días Nordicos-turné i Latinamerika bare er starten.

– Jeg elsker det. Og jeg vil ikke hjem…

Jenny Rossanders umiddelbare reaktion efter de to første Lydmor-jobs i henholdsvis Santiago de Chile og Buenos Aires som del af den igangværende Días Nórdicos-turné er klar. Hun stortrives. Humøret bobler. Smilene står i kø.

lydmor.insta2.

Lydmor og en glad Buenos Aires-fan… (fra Instagram)

– Det er mega sjovt. Jeg har haft nogle pragtfulde dage i denne her blanding af at rejse og opleve nyt – og så spille. Det venue vi spillede på fredag i Buenos Aires (det gamle teater Xirgu, red.) var bare så fucking flot, og publikum var bare så fede. Så jeg var bare helt vild lykkelig efter at have spillet, fortæller hun.

Det var en koncert, hvor hun efterfølgende mødte sine fans udenfor spillestedet – en del fra Buenos Aires, selvfølgelig, men også fire fyre sidst i 20’erne fra Uruguay, som havde taget den lange tur til den argentinske hovedstad, og som midt i deres generte glæde over at møde Lydmor også var lidt lidt skuffede over, at hun ikke spillede ”Mark of Beauty”…

– Jeg glemte den simpelthen – jeg skulle have spillet den. Og jeg prøvede at spille den for dem bagefter, men det var ikke helt det samme, kunne jeg godt fornemme på dem, griner Jenny.

Føler sig hjemme
Hun synes ”det er fedt at spille koncerter herovre, og at der kommer fans langt, langt fra, som har hørt ens musik”: – At høre, at nogen virkelig bliver rørt over det man laver så langt væk. På en eller anden måde, føler jeg mig virkelig hjemme her, siger hun.

– Men det her er også kun en start. Jeg har lavet en aftale med folkene bag Días Nórdicos, som har lavet en kæmpeplan for mig næste år, som inkluderer festivaler osv. Vi blev imponeret over deres arbejde, da jeg var med Días Nórdicos i Spanien sidste efterår, og nu har de lagt en Sydamerikaplan frem, som vi ikke tøvede med at sige ja til, fortæller hun.

Hendes foreløbige fornemmelse af at rejse i Sydamerika er ”tryg” – i hvert fald mere end andre steder hun har rejst, Måske fordi det virker mere vestligt:

– Nu har jeg efterhånden rejst en del, og hvor det måske først var en stormende forelskelse i at rejse og oplev nyt, så har jeg det nu som om verden og mig er blevet gift, og sidder og kigger hinanden i øjnene over morgenkaffen, siger hun og nyder situationen.

DSC02402

Jenny Rossander føler sig rigtigt godt tilpas på holdet med nordiske kolleger – på billedet bl.a. Moddi, Julia fra Hey Elbow og Alice Boman.

Vi er sygt forskellige…
Nu skal hun bruge de næste dage på at forberede klub-jobbet tirsdag i Buenos Aires på spillestedet Niceto – det første af den slags længe. Og så nyder hun ellers at være del af turneen – dels fordi hun møder alle de folk, der arbejder for hende. Som i Chile, hvor hun blev præsenteret for sin nye lokale samarbejdspartner. Lige som hun i Mexico vil komme til at møde det hold fra Sony, som arbejder på højtryk før hendes besøg der lørdag aften:

– Og så er det fedt at være sammen med de andre nordiske musikere. Især nyder vi, at vi er så sygt forskellige: der er ingen overlap i stil – ingen konkurrence. Moddi krammer en, Hisser er ren deconstruction, Alice Boman er helt katedralsk og Hey Elbow er perfekt indie, siger hun om sine norske, finske og svenske kolleger på turen.

 


Días Nórdicos Latinamerica er støttet af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond

logoer kopi