”Jeg er tilfreds, ja – i Fredericia”

Pop-Piloterne i enrum med L.I.G.A: Intim-koncert, Q&A-session og de fik også selv spillet et par numre for gruppen.

Af Henrik Friis. Foto: Kio Jørgensen Ng

Pop-Piloterne på musiklejren for piger i Ungdommens Hus i Fredericia fik sig noget af en oplevelse i går:

Gruppen L.I.G.A var på besøg gennem to timer, hvor de dels spillede akustiske udgaver af gruppens numre – dels svarede de på alle mulige spørgsmål undervejs fra Pop-Piloterne: Om karrierestarten, om sceneskræk, om dårlige pladekontrakter, om manglende selvværd – og hvad man kan gøre for at komme ud på den anden side og tro på sig selv og sin musik. Og komme videre.

Hyggestemning og L.I.G.A

Ja, L.I.G.A endte endda med at gå med ned i kælderplan til øvelokalerne og lytte til et par af de numre, som pigerne på lejren har fået skrevet gennem de seneste dage, inden gruppen vendte næsen mod København igen.

Det hele var kommet i stand, fordi Ihan Haydar selv har været instruktør ved Pop-Pilot-lejrene og siden gæstelærer. Og at hendes varme følelser for Pop-Pilot-projektet er stadig er lige stor, kunne man forvisse sig om i Ungdommens Hus, hvor hun og L.I.G.A dels gav en overskudagtig akustisk koncert – og dels var åbne overfor alle spørgsmål mellem numrene fra Pop-Piloterne, hvor de tre på scenen fik givet den glæde de selv har ved musikken videre. Men også fik understreget, at det hele ikke kommer af sig selv.

…og der blev suget til sig…

Pop-Piloterne hørte om gruppens første sange. Om hvordan Ihan måtte “dreje lidt på sandheden” overfor sine forældre for at få spillet trommer i stedet for at være ”pæn pige derhjemme” – i starten altså. I dag bakker de hende op. Vi hørte om både gode og usunde samarbejder inden for musikken, om hvordan man kan approach’e producere og pladeselskaber med sin musik – og en hel masse andet, som Pop-Piloterne nu kan have med i baghovedet på deres videre musikalske færd.

To ekstra numre
Og efter en fotosession blev de tre L.I.G.A’er så hevet med i øvelokalerne i kælderetagen, hvor de fire Pop-Pilot-grupper hører til. Her hørte de to af de sange, som Pop-Piloterne har skruet sammen siden de startede skriveriet mandag (faktisk er alle fire grupper så langt i deres forløb af de er begyndt at lave deres tredje komposition, fortalte instruktør Anna Lidell).

“jeg er tilfreds, ja / i Fredericia…” – No Name spiller for L.I.G.A

Dels No Name, som gav sangen ”Fredericia” med det super omkvæd ”Jeg er tilfreds, ja / i Fredericia”, med Emma (sang), Laura (keyboards), Amalie (guitar) og 2 x Karoline (henholdsvis trommer og bas) og som ellers handler om at “jeg har aldrig haft det bedre end jeg har det lige nu”!!

Og gruppen Økologisk Druesaft med Sasha, Signe, Aya og Anne som gav den noget mere alvorsfulde men flot melodiske sang ”Broken Heart Syndrome”.

Anerkendende nik
Begge fik meget anerkendende blikke og kommentarer med på vejen fra L.I.G.A’erne, hvis besøg var imødeset med stor spænding af deltagerne:

Feks. hos Sofie på 13 år fra Fredericia, der i forvejen går til sang og synger – her på lejren har hun bare på et par dage fået stor lyst til også selv at skrive sange. Og hun glædede sig virkelig til koncerten og se hvordan L.I.G.A gjorde det.

Økologisk Druesaft spillede “Broken Heart Syndrome” for L.I.G.A. (Foto: Henrik Friis)

Og hos Anna på 16 år fra Skanderborg, som bare syntes at ”det er fedt, de gider komme her og spille. Og fortælle om ting man ikke vidste” – sagde hun og nød at der er så mange på lejren i år, fordi man lærer så mange nye at kende.

Karoline fra Randers på 15 år summerede i det hele taget feelingen omkring årets lejr op på denne måde:

– Jeg var med på lejren i Randers sidste år og med et super udbytte. Jeg var lidt skeptisk omkring at skulle til Fredericia – også fordi nogen af instruktørerne er nye. Men det har fungeret rigtigt godt:

– Sidste år spillede jeg trommer – det var fedt. I år har jeg prøvet at spille ukulele. Og har fået tips til at spille guitar, fortalte en tilfreds Karoline, som faktisk HAR fået en ukulele derhjemme i mellemtiden, mens en guitar også skulle være på vej. Så må vi se på det med trommerne… sagde hun inden koncerten. Og så var hun iøvrigt også med hos No Name – på trommer – da L.I.G.A’erne var nede at se på…

Koncerten med L.I.G.A er blevet til i samarbejde med Ungdommens Hus i Fredericia og Turbinen i Randers.

– – –
Pop-Pilot støttes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik