Johnson i huset – sammen med over 800 13-17 årige

Aarhus Festuges og ROSAs Smells Like Teens-festival nåede en foreløbig kulmination sent mandag eftermiddag, da Århus-rapperen Johnson og hans band spillede i Ridehuset i Århus.

818 tilskuere mellem 13 og 17 år havde slået til på tilbudet om en omgang ørehængende, effektiv hiphop  – udelukkende for deres aldersgruppe. Og der blev lavet masser af ”larm” i huset på Johnsons & co’s opfordring, og hviiiinet – og sunget med på hjemstavnsfavoritterne ”fra mit kvarter”, ”Total Lokal” osv. Ligesom der blev rakt en skov af mobiltelefoner i luften for at få lyd- og lyd-minder af det hele.

Forinden var den i forvejen forventningsfulde stemning blevet pirret yderligere fordi en forsinket lydprøve var med til at skabe laaaaaang kø uden for indgangen (den gik helt ned til kunstmuseet Aros), og faktisk gik der en time ud over det planlagte – på grund af alders- og nul-alkohol-tjek ved indgangen – før Johnson & co. kunne starte.

Sebastian og Frederik – dejligt at kunne være
til koncert som 13-årig – og at kunne se noget.
 

Men det ødelagde ikke stemningen. Overhovedet.

”Hvad siger I til at det her er en koncert udelukkende for 13-17-årige –  og så her om eftermiddagen”, spurgte vi en lille flok af de unge publikummer.

– Det er rigtigt fedt. Så kan man se noget – ellers er folk så store. Og så behøver man ikke være ude til noget, hvor folk drikker. Havde man kunnet drikke og havde det været om aftenen, havde vi ikke fået lov – endnu – fortalte de to 13-årige kammerater Sebastian og Frederik fra Højbjerg.

Samme helt umiddelbare svar kom fra 14-årige Anja og Louise fra Lystrup, der var til eftermiddags-hiphop med tre jævnaldrende veninder:

Anja & Louise på14 år med deres veninder –
Rart at der ikke er nogen voksne – helt ok at
det er musik mnus druk.

– Det er rart, at der ikke er nogen voksne. Og så er det herregodt, fordi man se noget, og fordi der heller ikke er alle dem der drikker, som nogen gange kan ødelægge det for andre Det er helt ok, at det er musik minus druk.

Tilfredsheden hos publikum over at der udelukkende blev lavet musik for dém forplantede sig også op til Johnson & co. på scenen.

– De var hélt oppe – og helt med på at lave en. Umiddelbart tænker mange måske, at et så ungt publikum nok vil være lidt kedeligt at spille for. Men jeg og min makker Rune er tit ude at spille for helt unge, og de lever faktisk fantastisk godt med – virker som om de er uden hæmninger når det gælder om at leve med i musikken. Modsat de lidt ældre, sagde Johnson bagefter.

Om der så er basis for at lave et decideret koncertmarked inden for musik generelt for den aldersgruppe, turde Johnson ikke spå om: – Men med dansk hiphop og pop er der ingen tvivl om, at publikum er blevet yngre gennem de senere år. Nu kan vi virkelig mærke det ude ved koncerterne.

Der var laaaang kø foran Ridehuset
før Johnson-koncerten.

Johnson – også flot visuelt.