Jomi Massage på knokkelturné til Bretagne

Jomi Massage på knokkelturné til Bretagne
Henrik Friis

Signe Høirup Wille-Jørgensen og hendes gruppe Jomi Massage startede tirsdag turbussen med kurs mod Bretagne, hvor trioen i løbet af 10 dage i det nordvest-franske skal spille otte koncerter. Mindst.

For flere jobs kan komme til – en usikkerhed Signe trives fint med i det hele taget, fordi de løse bånd giver mulighed for hurtige beslutninger og spontanitet omkring de pludseligt opståede muligheder, som uvægerligt vil vise sig undervejs.

– Det er ikke en ”Jomi Massage erobrer Frankrig”-succeshistorie vi skal ned til. Tværtimod er det en turné, hvor vi skal spille på små klubber og barer til næsten ingen penge – og hvor udfordringen er at arbejde og slide os til lidt opmærksomhed. Først og fremmest for at få lov til at komme igen en anden gang, siger gruppelederen om turen, der er arrangeret i fællesskab mellem Jomi Massage og ROSA – Dansk Rock Samråd.

– Det er er turné, hvor vi skal være forberedt på alt – og hvor vi ikke kan forvente noget men skal kunne få det hele til at fungere via det baggear, vi selv har med. For modsat Danmark, hvor man tit er forkælet med overdrevent stort og gode anlæg på spillestederne, er intet givet her, siger Signe Høirup Wille-Jørgensen, der tidligere har turneret i Frankrig med Speaker Bite Me.

Jomi Massage – skal på alt fra klubber
til små barer.
(foto i trykkvalitet kan downloades ved
klik på foto).

Lige som antallet af jobs, er der også åbne muligheder, når det gælder selve musikken. Gruppens franske booker har ikke blot stået for koncert-aftalerne, men også møder i øvelokaler m.m. med flere lokale musikere. Måske kommer der nogle indspilninger ud af de samarbejder, hvem ved?

At turneen i det hele taget er kommet i stand, skyldes bl.a. den opmærksomhed Jomi Massage skabte i januar, da gruppen spillede under Eurosonic-festivalen i hollandske Groningen – en festival hvor ROSA og Danmarks Radio i fællesskab hvert år præsenterer danske navne, og i 2002 desuden præsenterede Saybia og Swan Lee.

De hollandske bookere, der oplevede Jomi Massages koncert i Groningen, har igen haft de forbindelser, der skulle til for at denne franske tur kunne komme på benene. Networking hedder det. Og et bevis på at lancering af danske bands er andet og mere end at sende et par cd-kasser med et dansk frimærke på ryggen.

Ud over koncerterne er Signe, Luke Sutherland og Emil Landgreen garanteret mindst to radio-interviews – 11. og 12. november – hvor de samtidig giver musikalske smagsprøver.

TUR-PLANEN – FORELØBIG:
07.11 Violon Dingue, Nantes
08.11 Noctambule, Montaigu
09.11 Salle de l’emeraude, Bressuire
10.11 Barjob, Poiters
14.11 La Boulaie, Le Mans
15.11 La Boulaie, Chateaubriant
16.11 Pannonica, Nantes
17.11 Gaz’Bar, La Roche Sur Yon