Junior Senior – fra den gamle til den nye verden

Junior Senior – fra den gamle til den nye verden
Nils Åkesson

Knap var Junior Seniors sveddryppende koncert på SPOT 08 fredag 10. maj færdig, før bandet ilede hjem, pakkede rygsækken og tog til USA.

Nu opstår succes jo ikke fra dag til dag, men blot en uge før SPOT 08 fik Junior Senior tilbudt at give koncert – en såkaldt showcase – i New York allerede dagen efter jobbet i Århus. Den chance skulle selvfølgelig udnyttes, og sammen med ROSA – der hurtigt gav tilsagn om økonomisk støtte – besluttede bandets pladeselskab Crunchy Frog at introducere Junior Senior til amerikanerne.

Således spillede Junior Senior i følge “Senior” – Jeppe Breum Laursen – for “en flok smart-ass’ New York’ere” lørdag 11. maj.

– Vi var godt trætte fra aftenen før med SPOT-koncerten og flyrejsen derover, så det hele føltes nærmest uvirkeligt. Men folk tog godt imod musikken. Normalt er det jo svært at spille for musikbranchen, men publikummet var meget blandet med både pladeselskabsfolk, andre fra musikbranchen, musikere, hot-shots – og tilmed modeller.

– Mange var heldigvis vilde med det vi lavede, og efter koncerten kom ca. 20 blandt publikum hen og roste os. Det til trods for at mange af dem egentlig var kommet for at høre aftenens næste musikalske indslag “The RCA aka Bobby Digital” (Wu Tang Clan).

Jeppe B. Larsen (tv)
og Jesper Mortensen
– godt på vej til udlandet.

Koncerten foregik på in-stedet The Frying Pan på Pier 63, Manhattan og bandets amerikanske manager Ian Zander havde nået – trods den korte frist – at tromme fem-seks pladeselskaber sammen til showcasen.

Reaktionerne fra bl.a. pladeselskabet Ministry of Sound og Interscope Records var gode, og de næste fire-fem uger vil vise præcis hvor stor interessen er. Men vigtigheden af at have vist bandet frem, kan ikke undervurderes:

– Vi skal helt klart over igen og spille for at holde folk (branchen, red.) interesseret. Vi håber på to-tre koncerter i det tidlige efterår. Jo flere der er interesseret i at skrive kontrakt med os, jo bedre vilkår kan vi opnå. Vi har efterhånden fået god erfaring med at præsentere os selv og sweet-talke den udenlandske musikbranche, siger Jeppe Breum Larsen.

Tiden vil vise om Junior Senior kan få en plads på det amerikanske musikmarked. Den nærmeste tid drejer det sig dog om England og Europa, hvor interessen for bandet har været markant og hvor forhandlinger er indledt.

Hér viste koncerten på SPOT 08 sig som meget brugbar: Den blev nemlig overværet af en repræsentant fra et af de engelske selskaber, som der i øjeblikket forhandles med:

– Han sagde, at vi var det bedste han hidtil havde set på SPOT 08, og det er jo dejligt, smiler Jeppe Breum Laursen gennem telefonen.

Det ligger klart at drømmene går på udlandet, og at Junior Senior er godt på vej.

Junior Senior kan opleves på den nye scene “Grøn Spot” på årets Grøn Koncert fra 12 – 21. juli sammen med Swan Lee og Superheroes.