Kæmpekø til nordisk musik i Madrid

En flere hundrede meter lang kø foran Madrid-spillestedet Galileo Galilei signalerede i går aftes at 2. udgaven af kulturfestivaen Días Nórdicos er lagt fra land. Og signalerede samtidig at der virkelig er efterspørgsel efter nordisk musik i den spanske hovedstad.

Días Nordicos er en månedlang kulturfestival med fokus på Norden, og som ved førsteudgave af festivalen i 2010, er det ROSA – Dansk Rock Samråd, der står for de to dages musikalske indledning – i år med støtte fra NOMEX, de nordiske musikeksport kontorer.

Køen til aftenens koncert forventes at blive
endnu længere end i går,

Starten gik i går med finske Zebra And Snake og svenske Andi Almqvist Band, og det gav de 600 første med downloadet billet adgang til koncerten. I alt 1100 havde søgt denne mulighed, hvor først-til-mølle princippet gælder ved indgangen. Og ikke skaber problemer i forhold til de, der kommer for sent. (De tålmodige kommer ind, efterhånden som andre går).
Endnu større interesse i dag – og Tina Dickow afløser Our Broken Garden
I dag har 1400 – i skrivende stund –  downloadet adgangstegn, så der vil igen blive massiv kø foran Galileo Galilei, til et program bestående af islandske Helgi Jónsson, norske The Megaphonic Thrift og så danske Tina Dickow, som afløser Anna Brønsted/Our Broken Garden, som har måttet melde afbud af personlige årsager.

Andi Almqvist var det svenske indslag ved
åbningsarrangementet, der fortsætter i dag.

I det hele taget er interessen for de norske navne stor hernede i forbindelse med festivalen . Allerede nu har 450 downloadet adgangstegn til dobbeltkoncerten 28. oktober med danske Veto og svenske Lo-Fi-Fnk på Galileo Galilei, og også det danske elektroniske act FCAN møder stor interesse for sit klub-job 13. oktober, hvor 180 allerede har sikret sig adgangstegn på et venue med plads til godt 200. Dén koncert er også arrangeret af ROSA