Katinka skal give Pop-Pilot deltagerne mod og selvtillid

Om ikke så længe starter Pop-Pilot: Musiklejrene i efterårsferien for piger i alderen 13-16 år i Fredericia, Randers og på Amager. Vi har talt med Katinka, som lige er blevet tilknyttet Pop-Pilot-lejren i Fredericia – om at være rollemodel – og digter.

Tekst Olivia Aguilera Malinovsky. Foto Thomas Dyrholm

Katinka Bjerregaard fra bandet Katinka skal i år være instruktør på musiklejren for piger; Pop-Pilot i Fredericia. Og Hendes seneste år har i den grad været travlt og spændende:

Sidste sommer vandt hun sammen med sit band DR’s KarriereKanonen. Sejren medførte en masse koncerter, efterfulgt af bandets anden ep-udgivelse i maj i år, fulgt op af en forårsturné – og så optræden ved blandt andet Kronprinsparrets Priser i 2015 samt P6 BEAT Rocker. Sådan!

For tiden arbejder Katinka med sit band på gruppens debutalbum, der udkommer i foråret 2017, men midt i det har Katinka fået plads i kalenderen til at være Pop-Pilot instruktør i Fredericia fra 15.-21. oktober.

Ville gerne selv have været Pop-Pilot
– Jeg sagde ja til at være instruktør på Pop-Pilot, for jeg ville gerne selv have haft sådan en mulighed for at skrive sange og forstå følelser. Det er en mulighed for at lære sig selv bedre at kende og lære hvad man føler, siger Katinka.

Katinka er autodidakt/selvlært musiker og har ikke gået på musikkonservatorium eller andet. Hun fortæller videre om sig selv, at hun derfor ikke ville kalde sig selv musiker – men snarere digter:

Rollemodel – og “verdens værste musiker”
– Jeg er meget intuitiv omkring mit arbejde: Jeg bruger mit eget liv, jeg læser bøger og fylder derved mit hoved med ord. Mit band synes, jeg er verdens værste musiker, fortæller Katinka grinende – men jeg føler tingene. Fordi jeg er autodidakt, så er jeg ikke bundet op på lærte teknikker eller metoder, og af den grund er mit arbejde mere utæmmet.

En af metoderne på Pop-Pilot er at give de unge piger rollemodeller i form af de instruktører, der kommer ud på de forskellige lejre. Katinkas rollemodeller som ung var digtere – bl.a. Michael Strunge (1956-86), som hun sidste år beskrev i teaterstykket Væbnet med Vinger, hvor hun sad ved roret både som musiker og skuespiller.

– Jeg er allerede rollemodel, for der er mange, som bruger min musik. Jeg vil gerne give deltagerne på Pop-Pilot selvtillid til at stille sig op på en scene og fremføre deres musik. Jeg vil gerne give det mod videre – og vise, at man kan og skal stå inde for det man laver, lover hun.
Pop-Pilot lejrene giver musikglade piger en mulighed for at få et unikt fællesskab med ligesindede. Man behøver ikke at kunne spille eller synge i forvejen – alle mellem 13-16 år er mere end velkomne til at tilmelde sig Pop-Pilot og blive vejledt af instruktører, som er der, for at dele ud af deres viden og kærlighed til musik, samt for at være gode rollemodeller for pigerne.

Ønsker du at tilmelde dig, så tryk HER og udfyld blanketten.

Pop-Pilot lejrene finder sted i efterårsferien fra 15.-21. oktober i Randers (Turbinen og musikskolen), Fredericia (Ungdommens Hus) og i København (Ama’r Kulturpunkt).
Lejrenes instruktører kan du læse om her.

Du kan også holde dig opdateret på Pop-Pilot nyheder på Facebook her.

 

Pop-Pilot er arrangeret af: ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DJBFA/Komponister og Sangskrivere, DMF – Dansk Musiker Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DAF – Dansk Artist Forbund, Randers Kommune, Turbinen, Randers Musikskole, Børnekulturhus A’mar, Amager Kulturpunkt, RUSK, Københavns Kommune og Ungdommens Hus Fredericia.

PopPilot_sponserLogoer (1) copy (1)