Kira & The Kindred Spirits til showcases i New York og Los Angeles

Kira & The Kindred Spirits til showcases i New York og Los Angeles
Henrik Friis

I september tager Kira & The Kindred Spirits hul på Kapitel 2 i forsøget på et amerikansk gennembrud med i alt fire skowcases/koncerter i henholdsvis New York og Los Angeles.

11. september (af alle dage!!!) drager kvintetten til New York, hvorefter der venter offentlige optrædener på klubberne Mercury Lounge i The Big Apple og på The Viper Room i L.A. – i begge byer vil der desuden blive arrangeret en privat showcase i et show-studie direkte henvendt til pladeselskabsfolk, bookere m.m. Det hele er strikket sammen af gruppens manager Mads Sørensen fra Mannhandle samt gruppens amerikanske advokat, og ROSA er med til at bakke økonomisk op omkring initiativet.

– Jeg ser turen til USA som en forlængelse af vores gamle historie, sagde Kira Skov lige efter gruppens optræden torsdag på Skanderborg Festivalen, og hentyder til sidste sommers showcase-fremstød i USA, hvor gruppen stod til at få kontrakt med amerikanske Epic, hvis der ikke var gået interne forviklinger i sagen med fyring af den Epic A&R-boss, der ville signe Kira & co. Siden har den forbindelse stået på ”positiv” stand-by – bl.a. ville den fyrede Epic-medarbejder trække gruppen med over i sit nye firma, men da der ikke er sket noget konkret nu et år efter, prøver gruppen selv igen.

– Nu kommer der forhåbentlig en masse pladeselskabsfolk til de showcases, og så er det jo op til os selv at gøre os gældende og overbevise dem, siger Kira og er ganske optimistisk omkring fremstødet, bl.a. fordi Mads Sørensen allerede på forhånd har holdt en række fine møder med diverse pladeselskaber, hvor han har præsenteret smagsprøver på gruppens nye materiale, og så også fordi det er lykkedes at få en gammel Led Zeppelin PR-medarbejder, der er ”still-going-strong”, til at arbejde på at slå hul igennem til de amerikanske medier.

– I det hele taget ser vi positivt på udviklingen. Selvfølgelig ville vi gerne have haft den aftale sidste år, på den anden side har vi nu fået lavet en ny cd med et meget stærkt materiale, som vil give os en endnu bedre baggrund, siger Kira, som desuden har fået en ny keyboard-spiller, Nikolai Torp, med i bandet i stedet for barndomsveninden Maria Køhnke.

Tiden frem til USA-turen skal bl.a. bruges til at færdiggøre gruppens anden cd, der i øvrigt bliver produceret af Tore Johansson, som tidligere har været med i maskinrummet da de første Cardigans-plader og Franz Ferdinand-cd’en blev til. Mandag-tirsdag i den kommende uge tager gruppen til Sverige, hvor det sidste vokal-arbejde med Kira bl.a. skal indsynges, og så er gruppen tilbage i det svenske fredag, for at høre det foreløbige mix. Cd’en udgives til oktober på Copenhagen Records.

Kira & the Kindred Spirits

– Det var været noget af en omvæltning at arbejde med Johansson, og han har også været hård ved os, men på den positive måde. Han er meget direkte, og f.eks. omkring sangen ”My Joy Ain’t Yours To Steal”, sagde han rent ud, at omkvædet var meget stærkt, men kaldte selve verset ”latterligt”. Men da jeg nærmere gik ind i det, kunne jeg godt se, hvad det var han mente. Så det har været godt at blive vendt på hovedet og rystet lidt, siger Kira.

Ovennævnte sang er nærmest en country-gospel ballade og varsler disse to stilarter samt lidt soul som ekstra krydderier til Kiras saftige og udbrudsagtige rockmusik, hvor Joplin/Zeppelin stadig udgør en stor inspiration.

Næste større job i Danmark bliver koncerten 4, september på Univers i forbindelse med Aarhus Festuge, og 28. september står gruppen på en London-scenen – sandsynligvis The Monarch – for at give showcase i det engelske.

For de øvrige i gruppen slutter det nye amerikanske fremstød 19. september, mens Kira selv bliver i USA fire dage længere, fordi DR-TV er i færd med at lave et portræt-program om sangeren, og det kræver bl.a. besøg på en masse af de adresser Kira benyttede i sin amerikanske fortid – inden eventyret med The Kindred Spirits startede.