Kira & The Kindred Spirits til SPOT – i alt 103 acts er klar

Kira & The Kindred Spirits kommer til SPOT med både helt frisk canadisk succes og nyt album i bagagen: ”Højst én eller to gange i løbet af en generation finder man en rockdiva af Kira Skovs kaliber” lød de rosende ord i Canadas største avis The Globe and Mail efter gruppens optræden ved Canadian Music Week i marts. Og måneden efter fik rockkvartettens tredje album ”Kira & The Kindred Spirits” anmelderne op på mærkerne: ”..et forbandet stærkt forårstegn af et album…(hvor) …Kira Skov har fundet en ny inderlighed i sit vokale udtryk”, vurderede Erik Jensen i Politiken (fem stjerner).

Sidste danske indslag på SPOT er Pato, der tidligere på året udgav debutalbummet “Music For Early Birds & Nighthawks” – en sjældent velsmagende cocktail af hiphop, reggae, rock og ska udført med frækhed, talent og originalitet. Førstesinglen ”Nighthawks” blev øjeblikkeligt radiohit og kom i rotation som ”Ugens Uundgåelige” på P3.

To svenske bands fuldender SPOT-opstillingen: Hell On Wheels, der har sangeren og guitaristen Rickard Lindgren som central figur, tager musikalsk afsæt i den amerikanske og engelske indie-scene fra sen-80’erne og frem. Rocktrioen er pladeaktuelle med ”The Odd Church ” – gruppens tredje i løbet af de sidste 12 år, som også budt på koncerter i det meste af Nordeuropa.

 

Sugarplum Fairy – fem unge svenskere, der byder på
iørefaldende popsange afleveret med rock’n’roll-attitude

Norén-brødrene Victor og Carl er omdrejningspunktet for Sugarplum Fairy: De fem unge svenskere, der ser sig selv som ’the missing link’ mellem de britiske ikoner The Beatles og The Rolling Stones, byder på iørefaldende popsange afleveret med rock’n’roll-attitude og en sceneoptræden fyldt med charme og humor. Sugarplum Fairy bliver præsenteret på SPOT Festivalen i samarbejde med spillestedet Train og pladeselskabet Universal Music – gruppen indtræder i stedet for det ligeledes svenske band Johnossi, der har meldt afbud.

Og så lige en tilføjelse: Den annoncerede SPOT-optræden med Per Vers har fået en yderligere dimension: Reggae-, funk- og hiphop’erne Vincent Van Go Go optræder som backing for Per Vers ved koncerten  – et samarbejde, som tidligere har udløst medrivende koncertoplevelser.

Dermed er det musikalske SPOT-program komplet, og årets festival kan således byde på 103 koncerter 2. og 3. juni 2006 på festivalpladsen i og omkring Musikhuset Aarhus og Ridehuset samt  VoxHall, Train, ARoS, Århus Kunstbygning og Svalegangen, som også lægger scene til.

For fuldstændig bandoversigt, klik her.