Lydmor . havde god øjenkontakt med sit publikum og fik ros for at fylde scenen godt ud trods rollen som solist. (Foto: Daniel Suturusa).

Roser til Lydmor fra spansk branche og presse

Días Nórdicos festivalen samlede ikke blot musikglade madrilener, men også en del branche- og medie-folk. Vi fik en kommentar fra et udpluk af dem:

 

José Gallardo, co-booker, Tomavistas festival:
Jeg har været med hvert år til Días Nórdicos, og er her fordi jeg gerne vil se på udviklingen i Nordisk musik, som jeg rigtigt godt kan lide. Jeg selv arbejder på en festival, der indtil nu har været 100 procent spansk, men hvor vi nu arbejder på at få nogle internationale navne på programmet også. Jeg synes Lydmor var rigtig god – men det er Black Twig jeg først og fremmest er her for.

 

Daniel Molina, agent, Planet Events:
Jeg kan godt lide brandet og synes Días Nórdicos er en af de bedste festivaler vi har. Set-up’et er godt og det er en god måde at opdage nye nordiske navne på. Og så tænker man måske at nordisk musik har en ens tone, men en koncert som denne har jo vist hvor vidt forskelligt det kan være.

 

Omar Martinez Suller, Wam, Booking Agency:
Jeg er her fordi jeg er interesseret i skandinavisk musik – og faktisk besøgte jeg SPOT Festivalen i 2007-2008, lige som jeg altid taget fra Barcelona og hertil for at overvære Días Nórdicos. Personligt er jeg megete lad for Thomas Dybdahl. og så vil jeg meget gerne arbejde sammen med Lydmor. At se hende fylde scenen ud på den måde er flot – der er noget ved hendes bevægelser, hendes blik og publikums-kontakten, som bare fungerer rogtogt godt.

 

Ángel Carmouna, journalist, radio3:
Jeg er meget glad for nordisk musik og i sag kunne jeg godt lide Lydmor – den måde hun mixer elektronik og passion på er meget flot. Lige som jeg er overbevist om at jeres Turboweekend kan gøre sig på de store festivaler hernede, Primavera og Sonar, så tror jeg Lydmor kan gøre sig. Og med hensyn til aftenens program er jeg også stor fan af Thomas Dybdahl, men der kunne jeg godt have ønsket mig en meget større opmærksomhed fra publikum i stedet for at tale.

 

Dario Manrique, journalist, Rolling Stone Magazine, Spain og El Pais:
Generelt er det godt med en festival som denne, som viser bredden i nordisk musik. Jeg havde tre favoritter i aften. Først og fremmest Thomas Dybdahl på grund af hans personality – han har en “voice of his own” og jeg ville gerne have oplevet ham et mere intimt sted. Så var der svenske Old som ville noge andet end vanligt og havde et rigtigt godt kor-arbejde. Og så var der Black Twig – de er meget 90’er-inspirerede, men også med andre inspirationer og andre referencer, så de stadig er relevante.