KRISTINA HOLGERSEN

kristinaholgersen@stofanet.dk

Kristina er født i 1973 i Ansager, og allerede da hun gik i den lokale folkeskole, startede hun ud med musikken og det første band, U2pia.

Nu kom hun også fra et hjem med harmonika (frekventeret af både far og bedstefar), mens søsteren lavede musik i den populære genre (hvor Kristina sang kor på søsterens kassettebåndsudgivelser) så musikken fulgte med – både kor, band og indspilninger for andre – da Kristina tog HF ved Grinsted Gymnasium, lige som hun også lavede jingler til radio- og tv-reklamer i fritiden.

I 1992 nærmede hun sig Århus, da hun kom på Testrup Højskole, og i 1994 blev bruddet med det vestjyske endeligt, da hun startede på lærerseminariet i Silkeborg og flyttede til Århus. I mellemtiden var hun også begyndt at arbejde sammen med guitaristen Søren Lund – med gruppen Salad Days vandt de i 1996 talent-konkurrencen ”Vi Har Scenen – Har I musikken?” i Århus, og siden fortsatte det samarbejde i både Emotions og Girl In The Moon, der begge fik udgivet flere cd’er, turnerede i ind- og udland – ja, The Girl In The Moon var faktisk tæt på den helt store internationale lancering, da hele pladeverdenen gik af lave….

Læreruddannelsen blev færdiggjort i 1999, og Kristina fik hurtigt halvtidsjob som almén musiklærer på Mårslet Skole – en stilling hun har den dag i dag ved siden af den offentlige karriere, hvor hun siden 2002 har arbejdet solo. Både med kombinerede bog/cd-projekter for børn – de seneste lavet i samarbejde med forfatteren Thorstein Thomsen – og så med ”voksenkarrieren”, hvor Holgersen har udgivet “Söydis” (2004) og “Mellem Myldretider” (2007) og fungerer i flere konstellationer. Både med Søren Lund, med guitaristen og produceren Mik Stegger – og med sangeren og sangskriveren Morten Okbo omkring forfatteren Ursula Andkjær Olsens digte.

Kristina kom med i DPA’s bestyrelse i 2007 – og blev valgt ind i ROSAs bestyrelse i 2008.