L.I.G.A. besøger Pop-Pilot

Pop-Pilot-lejrene i efterårsferien handler ikke bare om at de deltagende piger selv skal spille musik: I et helt ekstraordinært samarbejde mellem Ungdommens Hus i Fredericia og Turbinen i Randers kommer gruppen L.I.G.A. på besøg til en musik-snak og giver bagefter en intim-koncert for deltagerne i Fredericia. Det sker onsdag 18. oktober. 

Af Marie Cecilie Høirup Johansen

Om få dage går det løs til dette års Pop-Pilot lejre. Fra lørdag i Fredericia, hvor der er fokus på bandkonstellationer hos 13-16 årige piger, og fra mandag på Amager, hvor de 17-20 årige deltagere som noget nyt skal prøve kræfter af med intens sangskrivning. Vi vender tilbage med nyt, når lejrene er gået i gang.

Men lige nu er der en god nyhed for deltagerne i Fredericia: Gruppen L.I.G.A. kommer både for at tale med og give råd og erfaring videre til pigerne og også for at spille en lille intim-koncert. Det sker onsdag 18. oktober i et helt ekstraordinært samarbejde mellem Ungdommens Hus i fredericia og Turbinen i Randers.

L.I.G.A.’s trommeslager er nemlig Ihan Haydar, som har været instruktør på Pop-Pilot i 2013 og 2014 – sidenhen har hun også været med som gæsteinstruktør. Og på hendes Facebook-side kan man i et nyligt opslag se, hendes begejstring for projektet, og hvor hun fortæller hvor fedt det er, at piger spiller musik.

– – –
Pop-Pilot er arrangeret af: ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DJBFA/Komponister og Sangskrivere, DMF – Dansk Musiker Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DAF – Dansk Artist Forbund,  Turbinen,  Børnekulturhus A’mar, Amager Kulturpunkt, RUSK og Ungdommens Hus Fredericia.