Lampshade underskriver international kontrakt

Lampshade underskriver international kontrakt
Erik Barkman Petersen

Odenseanske Lampshade har i længere tid arbejdet koncentreret på at komme udover Danmarks snævre grænser, og nu er det så lykkes. Støj rock-ensemblet har netop skrevet kontrakt med tyske Glitterhouse Records, der tidligere har lagt label til så prominente navne som Willard Grant Conspiracy, The Walkabouts og 16 Horsepower.

I første omgang indebærer kontrakten en Europa-udgivelse af Lampshades debut-album ”Because Trees Can Fly” – ”fra Kreta til Rusland”, som bassist Johannes Dykjær-Andersson formulerer det. En opfølger har Glitterhouse også ret til, men derefter er resten op til Lampshade.

– Vi håber på et langt samarbejde med Glitterhouse, men aftalen kan også blive et springbræt til noget endnu større, pointerer Johannes.

Den oprindelige kontakt til Glitterhouse stod det lille tyske promotionselskab Blood Culture for. De sendte pladeselskabet et eksemplar af ”Because Trees Can Fly”, og det udløste en invitation til Glitterhouses OBR-festival i maj. På forhånd havde det tyske label afvist at udgive Lampshades debut i Europa – markedet var for vigende og odenseanernes musik for snæver, mente man – men kvartettens festival-koncert fik dem på andre tanker.

– De sagde, vi var et friskt pust med en ungdommelig vildskab og energi, der fik dem til at tænke på Sub Pop og grungebølgen i start-halvfemserne, fortæller Johannes.

Sommermånederne er gået med forhandlinger og nu er alt på plads til en Europa-lancering, der også vil indbefatte en større turné i 2005. Allerede nu er Europas radiostationer begyndt at tune sig ind på Lampshade: Kvartetten melder om airplay i både Holland, England, Norge og Frankrig – i England og Frankrigs tilfælde som direkte resultat af bandets koncert på SPOT 10.