Langt fra plus 60 og karaoke


Kl. 21.45. RebekkaMarias 6 m/k besætning entrer Heaven 11-diskoteket med deres boblende elektroniske pop.

Heaven 11 bruges mest til diskotek på færgen, men RockCruise-koncerterne som ROSA sammensætter på vegne af DFDS Seaways har fundet en god ramme her.

Et fint intimt sted, hvor musikerne er parkeret på dansegulvet, mens tilskuerne sidder i en rundbue ved bordene uden om. Og opdelt i to etager, så man kan stadig kan skabe koncentreret stemning ved at undlade at lukke folk ind i de øverste gemakker, selv om fremmødet skulle være på det jævne.

Der bliver dog hurtigt åbnet til begge etager selv denne torsdag. Om det så skyldes ROSA-formand Piet Brenholms reklame-speaks over færgens store højttaler-anlæg forud for koncerten for at lokke folk til, eller om  passagerernes generelle nysgerrighed er årsagen, skal vi ikke komme nærmere ind på her. Vi vil blot konstatere, at der er fyldt pænt op halvvejs ind i sættet – og at publikum efterhånden svarede igen på RebekkaMarias hoiftevrik og markante på-stedet-dans ved at rejse sig op og læne sig mod barrieren og ind mod musikerne – og efterhånden danser en pæn kødrand også med.

 


_uploads_gallery_5_5692_thumb

Fint samspil mellem hovedpersonen og publikum.

TV 3 filmer løs til deres ”arbejdsplads i Danmark”-lignende serie, og må virkelig have fået nogle gode skud i kassen – for ikke bare RebekkaMaria men  publikum spiller i den grad op til kamera-holdet.

– En sjovt anderledes location, som man lige skal vænne sig til, sagde hovedpersonen bagefter.

– Jeg tror både de og vi havde lyst til at feste. Jeg havde måske mere frygtet et publikum på den anden side af 60 år som havde mest lyst til karaoke – men det var jo slet ikke tilfældet, sagde sangeren, og fortalte at hun nu lukker ned for livejobbene et langt stykke tid for at koncenterer sig om nyt materiale. Undtaget er en række duo-koncerter med Jonas Petersen fra Hymns from Nineveh. Men ellers er der lukket et langt stykke tid frem.