Københavnske Battle spillede to gange på Live At Heart Festival 2013 i Sverige.

Live At Heart – Svensk SXSW giver mulig for eksponering

For fjerde år i træk gik Live At Heart festivalen i Sverige i South By SouthWests fodspor. I år spillede 200 bands i Örebro, der arbejder hårdt på at markere sig som kulturby. Festivalen er et potentielt udstillingsvindue for danske bands.

Den svenske by Örebro har på fire år bygget festivalen Live At Heart op til at blive det, som den selv kalder ”Sveriges største musikfestival” – når man tæller antallet af bands og koncerter. Festivalen lægger ikke skjul på, at South By SouthWest-festivalen i USA er forbilledet. Hver café, hotel, bar og torv i byen lægger scene til de 200 bands, der over fire dage spiller omkring 300 koncerter. I 2013 for omkring 3500 publikummer.

Genopstået musikby
Örebro ligger to timer vest for Stockholm og har ca. 100.000 indbyggere – og tilsyneladende en hulens masse lokale bands. I 80’erne blomstrede musikscenen i byen. Siden gik det sløjt. Nu prøver ildsjæle at bygge det op igen, og det lader til at virke. Af de 200 bands er mange fra Örebro, men der er også mange bands fra resten af Sverige. Derudover er Norge, Danmark og bl.a. Australien, Irland, USA, Tyskland, England og Finland repræsenteret. Udover koncerter er der flere foredrag og workshops med fokus på bl.a. kulturel byudvikling og entreprenørskab i musikbranchen samt en ”band clinic”.

Danskere på Live At Heart
Flere danske bands har besøgt festivalen igennem årene. På 2013-udgaven af Live At Heart er det dog den københavnske garage duo Battle og det århusianske pladeselskab Sound Of Perpetual Astonishment (den artikels forfatter), der må holde den danske fane højt.

Jacob Koefoed, trommeslager i Battle, fortæller:

– Da vi spillede som del af BlueSpot på SPOT Festivalen, blev vi tilbudt at spille på Live At Heart og en festival i Norge. Det er bl.a. kommet i stand igennem ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere), der arbejder med at få danske bands uden for landet. Vi håber at vi får lidt ekstra opmærksomhed fra branchen ved at være her, siger han.

Battle spillede to koncerter på én dag – på byens torv og på en klub. Plus et ekstra show i Lindesberg på vej til Örebro.

Prøv musikken på forskellige scener
Berlinske Sister Chain & Brother John, udgivet på Sound Of Perpetual Astonishment (SOPA), er på festivalen for tredje år i træk. 

- Den har udviklet sig hurtigt de seneste år med flere bands. Også fra udlandet, fortæller Sister Chain, der ser festivalen som en god mulighed for ekstra eksponering i Skandinavien.

– Vi spiller fem koncerter på tre dage på festivalen, så der er rigtigt god mulighed for at prøve sin musik af på meget forskellige scener, fortsætter hun.

Sammen med Brother John spillede hun bl.a. i byens store kirke, på torvet og et par restauranter.

Et udstillingsvindue
Genremæssigt bevæger festivalen sig en del omkring singersongwriter, folk, pop, rock og hård rock – med enkelte afstikkere til rap, jazz og andet. En af festivalens grundlæggere, Anders Damberg, ser også muligheder for danske bands.

– Live At Heart formår at samle en stor del af den svenske musikbranche på ét sted. Og tilstrømningen af internationale besøgende øges år for år. Vi har haft en del danske bands at spille her de andre år, siger han.

Eksempelvis har Speak The King’s, Lydmor, Cecilie Noreng, The Righteous, The Boy That Got Away og LSD On CIA tidligere gæstet festivalen.

Fakta
Live At Heart festivalen er et udstillingsvindue for nye musikere – ligesom sit forbillede SXSW – og bands bør ikke tage af sted med forventning om at tjene kassen. Festivalen sørger for overnatning og betaler transportudgifter indenfor Sveriges grænser. Til gengæld er der mulighed for flere koncerter – på både selve festivalen og de shows som bands selv kan arrangere både i byen og andre steder i Sverige undervejs.

Næste festival ligger 3.- 6. september 2014 og der åbnes for ansøgning for bands over sommeren. Tjek www.liveatheart.se og vær i god tid. Hold evt. øje med festivalens Facebook-side: www.facebook.com/liveatheart.

Lars Kjær Dideriksen (www.larsdideriksen.com) var på Live At Heart festivalen i egenskab sit pladeselskab Sound Of Perpetual Astonishment (www.sopa.dk) og som manager for bandet Sister Chain & Brother John (www.sopa.dk/sisterchainbrotherjohn). 
Festivalen bragte også et interview med ham på deres hjemmeside: 
http://www.liveatheart.se/nyheter/2013/08/17/mer-hjarta-ar-aldrig-for-mycket

Sister Chain & Brother John var på plakaten på Live At Heart Festival for tredje år i træk og gav hele fem koncerter på tre dage.