Lydmor til Latinamerika med Días Nórdicos

Stor interesse for nordisk kultur: Den elektroniske danske musiker skal til Chile, Argentina, Brasilien og Mexico sammen med navne fra Sverige, Norge og Finland.

Tekst af: Henrik Friis.

Gennem seks år har begrebet Días Nórdicos slået sig fast i Madrid og andre byer i Spanien: En seriøs festival med fokus på nordisk design, mode, litteratur etc. – og musik.

Gennem de kommende to uger drager festivalen nu til Latinamerika, hvor danske Lydmor deler scene i Chile, Argentina, Brasilien og Mexico med den norske harmonika-guitarist-sanger Moddi, den svenske sanger Alice Boman og gruppen Hey Elbow samt den elektroniske finske gruppe Hisser.

En pilot-udgave af Días Nórdicos sidste efterår i Brasilien og Argentina bekræftede nemlig, at interessen for den nordiske musik og kultur i det hele taget er til stede, og når Días Nórdicos 2015 Latinamerica rammer Santiago de Chile 4. november og i ugerne efter Buenos Aires i Argentina, Sao Paulo i Brasilien samt Mexico City, så sker det faktisk med opbakning fra både lokale myndigheder og arrangører.

Interessen for det nordiske bekræftes desuden af, at Lydmor & co. præsenteres i sammenhæng med den internationale bogmesse i Chiles hovedstad Santiago: Den messe har Norden som tema i år. Lige som det heller ikke er en tilfældighed, at der kort efter Días Nordicos-besøget i Buenos Aires, arrangeres nordisk filmfestival i den argentinske hovedstad (ud over Uruguay og Paraguay). Begge dele bruges selvfølgelig også markedsføringsmæssigt.

Lydmor: – Det er bare starten – Latinamerika er i fokus nu
Danske Lydmor (aka Jenny Rosander) ser i den grad frem til de kommende ugers turné, og har allerede mærket den latinamerikanske interesse:

– Specielt fra Mexico. I sidste uge blev jeg bedt om at afsætte et par timer to dage i træk, hvor jeg lavede telefon-interviews – bl.a. med Mexicos største radiostation. Og det var en meget positiv oplevelse, for folk var rigtig godt forberedte. De kendte ikke bare til min musik, men også til min baggrund og til emner fra tidligere interviews, som jeg ikke troede var nået så langt ud, siger Lydmor.

Lige som hendes management Heartbeat Music fortæller, at der efter planen også kommer amerikanske branchefolk flyvende ind for at overvære koncerten i Mexico. Og som hun selv siger:

– Jeg fornemmer helt klart at Latin- og Sydamerika bliver et af mine fokus-områder i fremtiden.

Días Nórdicos 2015 – Latinamerica
Onsdag 4. november / Santiago de Chile, Chile
Moddi og Hisser – Estación Mapocho – del af international book fair: http://camaradellibro.cl/wp-content/uploads/2015/07/Dossier_FILSA_2015_Prensa_010715.pdf

Torsdag 5. november / Santiago de Chile, Chile
Lydmor, Alice Boman, Hey Elbow – Estación Mapocho

Fredag 6. november / Buenos Aires, Argentina
Moddi, Hisser, Lydmor, Alice Boman & Hey Elbow – Xirgu/Espacio Untref

Lørdag 7. November / Buenos Aires, Argentina
Moddi, Alice Boman (acoustic shows) – Cabildo Nacional

Tirsdag 10. november / Buenos Aires, Argentina
Hisser, Hey Elbow, Lydmor – Niceto Club

Torsdag 12. november / São Paulo, Brazil
Moddi, Hisser, Lydmor, Alice Boman & Hey Elbow – Cesc Pompeia Choperia

Lørdag 14. november / Mexico City, Mexico 
Moddi, Hisser, Lydmor, Alice Boman & Hey Elbow – Cineteca Nacional

Foto af Lydmor af: Stefan Antoni Jensen

– – –
Días Nórdicos Latinamerica 2015 er støttet af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond
logoer kopi