Malk de Koijn ser frem til "den lille grønne"

Malk de Koijn ser frem til “den lille grønne”
Henrik Friis

Selv om Malk De Koijn nærmest har vadet i priser og anerkendelse i år, er hiphop-trioen meget tilfreds med at skulle optræde fra den mere beskedne ”GRØN SPOT”-scene under dette års udgave af Grøn Koncert, som lægger fra land fredag 11. juli i Esbjerg og derefter drager til Odense, Århus, Blokhus, Børkop, Næstved og København.

– Skulle vi spille fra Grøn Koncerts store scene, ville vi takke nej, fordi det egentlig bare ville være at stjæle tid fra et stort publikum, som er kommet for at høre noget helt andet, kommer det lige-ud-af-posen fra Anders ”Tue Track” Brixen Kristiansen. Og det trods to priser ved Danish Music Awards, samme antal Steppeulv-udmærkelser (kritikernes pris) samt altdominerende seks 1. pladser ved Danish Hiphop Awards – 10 priser som ellers synes at understrege en stor og bred opbakning til Malk de Koijns musik.

GRØN SPOT-scenen blev til sidste år på initiativ af ROSA i et samarbejde med Grøn Koncerts arrangører Muskelsvindfonden. Og allerede i sit debut-år med Swan Lee, Junior Senior og Superheroes blev den kendte som den mere intime ramme under Grøn Koncert – stedet hvor man fik smagsprøver på den musik, der er på vej frem.

– Vi har hør rigtigt meget og kun positivt om GRØN SPOT-scenen – bl.a. fra vores venner Swan Lee. Alle siger énstemmigt, at det fungerer fedt, og så giver det selvfølgelig også mulighed for, at spille for folk, som ikke er et Malk De Koijn-publikum, men som alligevel er nysgerrige nok til at tjekke GRØN SPOT-scenen ud, siger Tue Track.

GRØN SPOT-scenen er bl.a. kendetegnet ved korte sæt/koncerter – i Malk De Koijns tilfælde bliver det 30 minutter, hvor gruppen normalt er vant til at optræde i to timer:

– Men vi kan godt trykke den af på 30 minutter – det hele bliver bare lidt mere ”greatest” og komprimeret, og der bliver ikke så meget tid til ekstra ”ting og sager”. Men det er sundt for os – også at spille så mange job på så få dage, siger Tue Track, som sammen med de andre Koijn-medlemmer Geolo G og Blæs Bukki senest lukkede og slukkede Roskilde Festivalen kl. 03.30 på festivalens sidste dag/nat.

– Om jeg nogensinde har været til Grøn Koncert tidligere? Ja, i Vejle omkring 1990 (det var 1992, red.). Jeg var vist nok lidt beruset, men jeg kan i hvert fald huske Jakob Haugaard, og jeg mener også Gnags og Lars H.U.G. var med….

Ud over Malk De Koijn er Mew og Carpark North navnene på GRØN SPOT-scenen i år. På den store får Tue Track mulighed for et gensyn med Lars H.U.G. samt TV-2, Junior Senior og engelske Suede.

Grøn Koncert: Esbjerg (11. juli), Odense (12.), Århus (13.), Blokhus (17.), Børkop (18.), Næstved (19.), Valby (20. juli).