Markant dansk musikeksport-fremstød ved Berliner-messe

Markant dansk musikeksport-fremstød ved Berliner-messe
Henrik Friis

Der bliver stor og markant dansk deltagelse ved Popkomm-musikmessen i Berlin i slutningen af september: Saybia, Under Byen, Blue Foundation, Powersolo, Tiger Tunes og Figurines udgør det stærkt varierede og slagkraftige program ved en decideret dansk aften på spillestedet Silver Wings torsdag 30. september.

Denne aften er arrangeret af Music Export Denmark-initiativet og skal ses som en direkte fortsættelse af det nye eksport-samarbejde, der kom til udtryk i januar 2004 – først ved den danske fremstød ved Eurosonic Festivalen i hollandske Groningen, senere deltagelse ved Midem i Cannes, South By Southwest-festivalen i Texas i marts og hjemme SPOT Festivalen og Roskilde Festivalen i juni og juli.

Fremstødet kommer samtidig med at denne store tyske musik-messe relancerer sig selv og flytter adresse fra Köln til kulturmetropolen Berlin. Selve klubben Silver Wings, der er rammen og den danske showcase/koncertaften, har en kapacitet på 700 tilskuere og indeholder to scener, hvilket sikrer en stram og effektiv afvikling over for tilskuere og de internationale branchefolk, man arbejder på at trække til.

Blue Foundation

Dagen før – 29. september – bliver der også dansk musik på Silver Wings-klubben, når hele syv metal-orkestre stiller op under titlen ”Nordic Threat”: Melted, Mercenary, Mnemic, Stomped, Blindfault, Raunchy og Hatesphere er på plakaten – sandsynligvis sammen med et svensk navn. Samme aften er The Magic Bullet Theory en del af Floez Bar’s såkaldte Bertus Party.

30. september har mere dansk musik ud over den samlede danske showcase med Saybia & co: Hér spiller The Broken Beats som del af et præsentationsprogram for gruppens tyske plademærke Hazelwood på klubben Lovelite, og endelig spiller Defectors fredag 1. oktober på klubben MuddClub som del af et nordisk/tysk program, bl.a. arrangeret af det danske selskab Bad Afro.

Music Export Denmark blev skabt i januar af Danmarks Radio, Venue Fonden/Roskilde Festivalen og ROSA – de tre blev til en kvintet da IFPI (pladeselskabernes internationale sammenslutning) og DUP (De uafhængige danske pladeselskaber) sluttede sig til kort før sommerferien.

Kulturminister Brian Mikkelsen har givet tilsagn om støtte til Musik Export Denmark på 3.5 mio. kr. årligt de kommende tre år (2005-2007).

Figurines

Powersolo

Tiger Tunes

Under Byen