Martin Hall i den inspiratoriske oase

Årets fjerde TRAX – Coming Home-indslag er en velbevandret, bredt favnende kunstner. Martin Hall har gennem 25 år ydet et omfattende bidrag til dansk kunst. Som komponist, forfatter, designer og videokunstner m.m. har han haft en enorm produktivitet, og specielt ét sted fremhæver han som inspirationskilde, nemlig Ny Carlsberg Glyptotek.

DR’s og ROSAs samarbejdsprojekt har gennem de sidste tre år gjort det til sin mærkesag, at danske bands og solister får mulighed for at spille på lokaliteter med særlig personlig betydning.

Gennem sin opvækst har avantgarde-kunstneren Martin Hall suget til sig af de klassiske omgivelser og den særlige atmosfære, der kan opleves i brygmester Jacobsens museum. Hall fremhæver specielt den elektroniske musik i Glyptotekets vinterhave og en koncert i 1979 med den engelske guitarist Robert Fripp som milepæle i sin oplevelse af stedet.

– Jeg har altid gerne villet spille der, og da jeg hørte, at temaet for TRAX 2006 var “Coming Home”, tænkte jeg, at det var en oplagt mulighed for at bygge bro mellem den helt unge pode M. Halls tidligere fascinationspunkter og nutiden, fortæller han.

Og ligesom koncertstedet råder over en stor kunstsamling, har TRAX – Coming Home en kunstner på plakaten, der gennem sin karriere har oparbejdet en imponerende portefølje. Halls debutalbum fra 1981 sammen med ensemblet Ballet Mécanique ”The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation” bliver gang på gang fremhævet som et af de væsentligste værker i dansk musikhistorie. Han har skrevet musik til film og teater, bl.a. Ole Bornedals Østre Gasværk-forestilling ”Gud Bevare Danmark”. Han udgav i 2005 romanen ”Den Sidste Romantiker”. Og hans seneste album “Facsimile” udkom i starten af 2006.

Med Martin Hall-koncerten er TRAX – Coming Home nået frem til den fjerde og sidste enkelt-koncert i årets program, før alle årets solister – Natasja, Powersolo, Infernal og altså Martin Hall – kan opleves til TRAX Galla-koncert på Værket i Randers 4. november.

Til koncerten på Glyptoteket får Hall, udover sit eget otte m/k store orkester, følge af det ni personer stærke Storstrøms Kammerensemble, der vil gøre sit til at sikre en æstetisk musikoplevelse i klassiske rammer.

Martin Hall m. Storstrøms Kammerensemble
Tirsdag 24. oktober kl. 20:00
Ny Carlsberg Glyptotek

Billetter til koncerten kan købes via www.gaffabillet.dk og på Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 Kbh