Mere dansk rock krydser Nordsøen

London har historisk set været et af centrene for rockmusikken, og denne status som vores nærmeste klassiske rock-metropol har fået mangt et dansk rockband til at rette blikket mod den engelske hovedstad, når de hjemlige rammer bliver for snævre. Det er derfor interessant, at der synes at være en stigende interesse for de danske kunstnere i Storbritannien, et land hvor rigtig mange bands og artister prøver at komme frem i rampelyset.

I kølvandet på denne udvikling har to unge kvinder startet et samarbejde. Under navnet Two Magpies arrangerer danske Anna Rose og britiske Gemma Morgan koncerter, der præsenterer dansk og britisk rockmusik side om side.

De to mødte hinanden på internettet, Anna tog springet over Nordsøen og de samlede kræfterne i den engelske hovedstad. Første arrangement, en showcase med det danske band Transmission Low og to britiske navne blev afholdt den 16. december i London, og den 10. februar spillede engelske Dead Kids på Rust i København.

I den kommende weekend går det løs igen. På lørdag den 10. marts februar spiller danske The Floor Is Made Of Lava og de engelske bands Vatican DC og Clean George IV på spillestedet Monto Water Rats i bydelen King’s Cross midt i London.

Transmission Low – første Two Magpies act i UK

Anna Rose melder om stor interesse i branchen for initiativet, og et meget konkret eksempel på interessen er, at engelske pladeselskabsfolk faktisk dukker op til Two Magpies’ showcases for at se, hvad de danske kunstnere kan:

– Der er en stor nysgerrighed overfor dansk rockmusik i det hele taget, og når de danske bands tager herover for at spille, ser man det som et kvalitetsstempel og som et tegn på, at disse bands har noget at byde på.

Hos Two Magpies går man bevidst efter at koble de danske navne med engelske bands, der er på kanten af et gennembrud, og på denne måde sikre sig maksimal opmærksomhed fra publikum, presse og branchefolk. De to piger har sikret sig en fast månedlig aften på Monto Water Rats, og arbejder på at udvide konceptet. Anna Rose fortæller:

– I slut april, start maj afholder vi vores første turne i UK med et dansk band, nemlig Transmission Low, og vi har kig på et par engelske festivaler, hvor vi gerne vil præsentere dansk musik. Desuden har vi på sigt planer om at tage bands ind fra de andre skandinaviske lande.

Foreløbig må bands i vores nordlige nabolande dog vente. Der arbejdes blandt andet på at få internationalt kendte navne fra den danske indierockscene på banen i løbet af foråret for at holde gryden i kog i London. ROSA er samarbejdspartner på projektet.