MIX’IT – klassisk møder dans møder electro møder….

MIX’IT – klassisk møder dans møder electro møder….
Henrik Friis

Kombineret koncert & danseforestilling hos ROSA under fredagens Kulturnat i Århus

– – – –
Hvad sker der, når den moderne dans møder henholdsvis den klassiske kompositionsmusik og eksperimenterende electro?
Det vil Kulturnatten give et kvalificeret bud på, når de fire medlemmer af det moderne dansekompagni SNAPS både danser til musik fra den klassiske strygekvartet Viva og derefter gruppen Baconflex, der kalder sin musik for ”electro glam/mørke disco/punk house”.

De fire dansere går enkeltvis på scenen og danser hver en solo til et stykke klassisk og rytmisk musik. På forhånd har de forberedt en koreografi, som benyttes til både det ”klassiske” og ”rytmiske” nummer, men ellers er der tale om et improviseret møde mellem dansen og musikken. Altså kan man sige, at danserne møder musikerne i en fælles fortolkning af klassiske og moderne musikstykker – eller i en fælles fortolkning af fire koreografier.

Viva – fra Mozart til rytmiske komponister.
(foto: Rasmus Wehner).

Stævnemødet mellem de tre kunst-genrer er kommet i stand via et samarbejde mellem foreningen Danseværket, DMF (Dansk Musiker Forund) og ROSA – Dansk Rock Samråd, og vil kunne opleves af et begrænset antal tilskuere to gange i løbet af aftenen, kl. 20.00-20.40 og igen kl. 22.00-22.40 i ROSAs lokaler. Adgang opnås via Kulturnattens Nattegn.

Om deltagerne:

SNAPS: Udgøres af fire kvindelige dansere, de to svenskere Moa Ivergård og Anja Arnquist samt danskerne Louise Friis og Nønne Mai Svalholm, hvor sidstnævnte samtidig er den kunstneriske leder. SNAPS har som mål at udfordre og eksperimentere med den moderne ballets genre og bevægelsessprog, og ønsker at udbrede kendskabet til den moderne ballet såvel lokalt som internationalt – både gennem forestillinger, workshops og work-in-progress-visninger.

VIVA-KVARTETTEN: Strygekvartet bestående af Astrid Høier (1. violin), Emil Carlsson (2. violin), Naja Helmer (bratch) og Sofia Olsson (cello). De fire enten studerer eller er uddannede ved Det Jyske Musikkonservatorium. Svenskerne Carlsson og Olsson er vant til at spille sammen, det samme gælder Høier og Helmer, men det er første gang de fire optræder sammen. Musikken kommer til at spænde vidt: Fra Mozart over salonmusik til klassiske arrangementer af ny rytmisk musik.

Baconflex – DiscoPappa meets
the Silverfoxdancer.

BACONFLEX: Jens Mønsted (maskiner & synths) og Peter Fenger (blå bas & visuel kunst på storskærm) spiller en stil de selv kalder Electro Glam/Mørke Disco/Punk House – med en attitude hvor ”DiscoPapa meets the Silverfoxdancer”. Dannet i 2003 under navnet AIRFIX, men måtte skifte navn på grund af rettighedsproblemer. Begge er medlem af kult/avantgardebandet Picnic og er pt. ved at indspille cd. Special Guests denne aften er Merete G. (sang) og VJ Bassballs (visuals).

MIX’IT:

Fredag 8. oktober kl. 20.00 og 22.00
ROSA – Dansk Rock Samråd (Det tidligere ”Kunstnernes Hus”)
Saltholmsgade 22
8000 Århus