Moddi og de mange fans

Den norske sanger/guitarist omringes gerne efter sine shows af fans, der vil snakke, give gaver, give knus, fotograferes m.m.

De fineste tegninger. Den ene efter den anden. Håndfarverede, sorth-hvide.

20-årige Micaela og 17-årige Marianna sad på scenekanten og bladrede deres gave til norske Moddi igennem sammen med nordmanden efter hans tredje koncert på Días Nórdicos-turnéen, lørdag Kulturcenter Kirschner i Buenos Aires.

DSC03191

Moddi – brænder igennem her i Sydamerika.

Som sædvanligt blev Moddi omringet af unge sydamerikanske tilhængere efter koncerten – den barfodede nordmand med de stærke sange er foreløbig turnéens stjerne hvad det angår, og som mange vil fotograferes sammen med. Fredag kan der endda en flok helt fra Bolivia for at opleve og tale med nordmanden. Og også i Micaela og Mariannas tilfælde gav Moddi sig tid til at tale med sine fans. Længe. De skal behandles ordentlig, er helt klart attududen.

Micaela og Marianna er kunstglade veninder fra Buenos Aires, som for at år tid siden besluttede at de ville lave små kunstværker, malerier, tegninger m.v. – og give dem til personer, som gør deres liv gladere. Og den type er Moddi altså, som de to også havde oplevet til forrige aftens koncert på spillestedet Xirgu.

Respekten vokset
– Det vi godt kan lide ved ham er hans fredfyldte sange, siger Micaela, som var den, af de to der der opdagede Moddi via Spotify på en Nordic Playlist, og så hurtigt fik ”smittet” veninden: – Og når man så også kommer ned i hans politiske tekster og forstår dybden af dem, så er respekten bare vokset, fortalte de to efter at have overbragt deres gaver til Moddi og være blev foreviget på adskillige fotos, alene med Moddi og på andre med flere unge Moddi-fans.

DSC03237

Macaela (t.v.) og Marianna med deres norske idol.

At det blev flotte tegninger/små-malerier de to gav Moddi er ikke helt tilfældigt. Begge starter snart på Buenos Aires Universitet på visual art-linjen, fortæller de to, lige inden de sniger sig hen til et par veninder ved scenen igen, hvis nu Moddi har mere tid….