Mother Lewinsky og DUEN under deres koncert på SPOT Festival 2013. Mother Lewinsky gentager koncerten ved Nordklang Festival i Schweiz. Denne gang med et schweizisk ensemble. Foto: Jesper Hedemann.

Mother Lewinsky gentager SPOT-projekt i Schweiz

Ved sidste års SPOT Festival kunne man opleve Mother Lewinsky sammen med det klassiske ensemble DUEN. Nu gentages successen i Schweiz med et schweizisk ensemble, når Nordklang Festival løber af stablen i februar. ROSA har snakket med Michael Vitus, der spiller trommer i Mother Lewinsky.

Efter Mother Lewinsky præsenterede det succesfulde samarbejde med Det Danske Ungdoms Ensemble, DUEN i forbindelse med SPOT Festival sidste år, er den schweiziske festival Nordklang blevet interesseret i at gentage projektet.

”Vi spillede jo denne koncert i Musikhusets Store Sal sammen med DUEN, hvor nogle af repræsentanterne fra Nordklang Festival var til stede for at høre os. De kontaktede os efterfølgende for at spørge, om ikke vi havde lyst til at komme til Schweiz til februar 2014 og gentage successen. Denne invitation takkede vi selvfølgelig pænt ja tak til, så til februar tager vi hele vores store livehold bestående af otte musiker med op i flyveren og drøner til Schweiz. Vi glæder os helt vildt,” fortæller Michael Vitus fra Mother Lewinsky.

Udover Michael Vitus består Mother Lewinsky af Marc Facchini-Madsen og Søren Stensby. Hver især har de medvirket i forskellige band-konstellationer som Mescalin Baby, Surf in Stereo og Tako Lako, og der var fra starten megen opmærksomhed omkring bandet

”Vi oplevede stor interesse for vores orkester op til SPOT Festival. En uge før festivalen udgav vi vores debut-ep, som fik mange fine anmeldelser og omtaler med på vejen. Det kombineret med vores spændende samarbejde med DUEN, gjorde, at der kom mange mennesker til vores koncert.”

Inspireret af samarbejdet med DUEN inviterede Mother Lewinsky 25 strygere med på scenen, da trioen optrådte på Roskilde Festival, og i september tog Mother Lewinsky på Danmarksturné.

”Her var det sjovt at se, at selv i de mindre byer var vores koncerter rigtig godt besøgt. Vi tror helt sikkert, at koncerten på SPOT Festival var med til at skabe omtale og opmærksomhed om vores orkester.”

Næste stop på vejen er så Nordklang Festival, der den 14.-16. februar afholdes for ottende gang i byen St. Gallen. Som navnet antyder, sætter festivalen fokus på musik fra de nordiske lande. Genremæssigt er Nordklang Festival bredt funderet, og på årets udgave spiller navne som Dad Rocks!, Live Foyn Friis, Penny Police og Eggs Laid By Tigers.

For Mother Lewinsky bliver koncerten på Nordklang forhåbentligt ikke den sidste med et klassisk ensemble. Michael Vitus håber på, at Nordklang Festival kan blive et springbræt videre ud i verden.

”Det har hele tiden været meningen, at dette koncept ikke blot skulle opføres denne ene gang, så invitationen fra Nordklang Festival er bare et skridt på vejen i den rigtige retning. Vil vi meget gerne ud andre steder og spille vores musik med andre strygerorkestre, så forhåbentligt bliver Nordklang Festival, ligesom SPOT Festival, et springbræt videre ud i verdenen for os. Og så håber vi selvfølgelig bare, at Nordklang Festival bliver en god oplevelse med alle de andre nordiske bands, der besøger St. Gallen den weekend.”