Musikken vandt

Musikken vandt
Henrik Friis og Michael Callesen

Amtsmesterskaberne i rock – dem i Århus Amt altså – er vel overstået med århusianske Spakling June som vinder, randersgruppen Fleur de Lis på 2. pladsen, Filip lige efter og Ivan som nummer fire (de to sidstnævnte og også fra Århus). Alt sammen afviklet i den fremragende rock-ramme, Café von Hatten i Randers.

Her skal vi ikke hænge os så meget i selve resultatet fra finalen på randhusianske Café von Hatten i weekenden: Mere konstatere at de 23 grupper, der medvirkede i årets udgave af konkurrencen – fra indledende runder til finale – viste et meget højt niveau, og understregede, at der foregår masser af sød fremtidsmusik ude i øvelokalerne. Fremtidsmusik vi garanteret kommer til at høre mere til.

Også en meget stor portion ros til von Hatten selv, der på 22. år baseret på frivillig og ulønnet arbejdskraft skaber en vaskeægte klubatmosfære og tiltrækker et engageret publikum, som ikke kun fylder spillestedet ved finalen, men også de øvrige runder.

Alt i alt et spillested med tydelig fokus på selve musikken. Og en konkurrence, der giver grupperne lejlighed til at prøve kræfterne af foran et engageret og meget talstærkt publikum.

ROSA – Dansk Rock Samråd var blandt de inviterede, der gav deres besyv med som dommere undervejs i konkurrencen. Og som lod sig imponere at både teknisk formåen og samspil.