Musikmedier og -branche fra Kina, Japan og Polen til SPOT

De kinesiske gæster bliver Yan Jun (indehaver af Subjam Records, rockkritiker og freelance-skribent), Laura Son (Artspages Beijing – digital distribution) samt canadiske Jon Campbell (musik-skribent ved de engelske-sprogede dagblade i Beijing, manager, booker og koncert-arrangør). Besøget er kommet i stand på initiativ af Martin Røen – som har været koordinator for ROSA – i samarbejde med Det Danske Kulturinstitut i Beijing, ELD –  Cultural Waves Aps og Kunststyrelsen.

Fra den japanske scene kommer Ken Mamenoi (production manager og næstkommanderende hos arrangørerne og promoterne Creativeman), Sebastian Meir, canadier med over 10 års erfaring fra Japan  (publishingfirmaet Fujipacific og konsulent for både pladeselskaber og studier) og engelske David Royer (musikjournalist, producer på Juicemusic TV – landsdækkende japansk poprock-magasin, –site og -tv). Besøget er arrangeret i med assistance fra Eksportrådets Kim Mortensen.

 

Anerikaneren Ryan Schreiber, initiativtager til
Pitchforkmedia.com, som helt enkelt regnes for
tidens hotteste internet-site for ny musik –
kommer også til SPOT.

Endelig har to polske journalister også meldt deres ankomst. Det gælder Mariusz Filar (BIS Polskie Radio) samt Jordan Babula (Teraz Rock Magazine). Dét besøg er kommet I stand via samarbejde med Den Kgl. Danske Ambassade I Warzawa.
.
Gæsterne fra de tre lande skal lægges til den fortsatte repræsentation fra bl.a. Frankrig, Spanien, Belgien m.m. – samt USA, hvor en af de nye SPOT-besøgende eksempelvis er Ryan Schreiber, initiativtageren til Pitchforkmedia.com, som helt enkelt regnes for tidens hotteste internet-site for ny musik.

SPOT Festivalen og Music Export Denmark er bl.a. vært for en frokost for de internationale repræsentanter under festivalen.

Over 100 internationale medie- og branchefolk ventes til årets udgave af SPOT Festivalen.