Foto: Jon Hededal

Negash Ali fyrede op for festen på Horne Efterskole

Negash Ali indtog den lille scene på Horne Efterskole lidt over otte mandag aften, efter at dj Static havde varmet de fremmødte elever op. Aftenens hovedperson sprang op på scenen og klappede de forreste i hånden, inden han greb mikrofonen og rappede aftenens første strofer.

Foran scenen stod en god flok af efterskolens elever, og de reagerede på den mindste opfordring fra Negash Ali. Når han bad dem gentage, hvad han sagde, så gjorde de det, og når han bad den om at få hænderne i luften, så rejste der sig en skov af hænder, der bevægede sig i takt til det soulede beat og Negash Alis aggressive engelske tekster.

Imellem numrene blev der også plads til, at dj Static fik lov til at vise, hvorfor han bliver anset som en af verdens bedste på sit felt, og korsanger Temu fik blandt andet lov til at vise, hvordan man benytter en talkbox – en form for synthesizer, der bruges til at forvrænge stemmen med.

– Må jeg spille noget mere for jer? spurgte Negash Ali midtvejs i showet. Svaret fra de unge mennesker ikke til at tage fejl af. Et rungede JA, der blev efterfulgt af flere hænder i vejret.

Den unge rapper gik efter en times tid af scenen, men kom op på den igen, efter han havde smidt trøjen, og eleverne havde ”lavet noget larm” (som det hedder på hip hop sprog) for at få et ekstranummer. Her opfordrede han publikum til at komme helt op til scenen, og det endte med en habil fest.

Foto: Jon Hededal

Sune Bjerg Kristensen var ovenud tilfreds med
koncerten med Negash Ali. (Foto: Jon Hededal)

En god oplevelse for både band og publikum
Efter koncerten var der tilfredshed hos både publikum og aftenens hovednavn.

– Jeg synes, det var mega fedt, sagde efterskoleelev Sune Bjerg Kristensen, der med sin påklædning udstrålede, at han er vant til at lytte til hip hop.  – Det var især fedt, da han spurgte om, jeg ville op på scenen og battle med ham.
Sune Bjerg Kristensen takkede dog nej til tilbuddet, da han ikke selv mener, at han er så god til at battle.

– Der var en rigtig god stemning oppe foran scenen, og det var fedt, at der var så mange, der var med og havde hænderne oppe, sluttede Sune inden han skulle hen og have Negash Alis autograf – skrevet på brystet.

Foto: Jon Hededal

Uni Joensen lytter normalt til heavy metal, men
var positiv overrasket over Negash Ali.
(Foto: Jon Hededal)

Han blev støttet i sin glæde over koncerten af Uni Joensen.

– Det er fedt, når de får folk med, sagde han efter koncerten. – Jeg kendte ikke musikken på forhånd, da jeg normalt ikke lytter til den slags musik, jeg hører mest gammelt heavy metal.
På trods af forskellen mellem Negash Ali, og det musik Uni Joensen normalt hører, ville han ikke afvise, at han måske skulle ud og købe en cd med Negash Ali.

Negash Ali var tilfreds med, men også overrasket over aftenens publikum.

– De gav den mere gas, end jeg havde forventet, sagde han om aftenens publikum. – Men man skal bruge nogle lidt andre virkemidler for  at få dem med end til en almindelig koncert. Men når de er med, så er de meget taknemmelige. Jeg tror, det var en fed oplevelse for dem.