Nephew, Under Byen og Jomi Massage udgives i Japan – turnéer følger

Nephew, Under Byen og Jomi Massage udgives i Japan – turnéer følger
Henrik Friis

Nephew – i de japanske butikker på lørdag.

Tre danske grupper får i den kommende tid udsendt deres cd’er i Japan – to af dem i disse dage, hvor Jomi Massages seneste udspil ”Aloud” udgives i dag og Nephews ”USADSB” sendes på gaden lørdag, mens Under Byens ”Det er mig, der holder træerne sammen” forventes ude i de japanske butikker til februar. Efterfølgende forventes alle bands at skulle turnére i Solens Rige.

Jomi Massage-udgivelsen er kommet i stand via mærket Loveless Records, der er et relativt nystartet selskab i det japanske, men som til gengæld ser ud til at have forbindelserne i orden: De har allerede sikret Jomi Massage en lyttestand i den store Tower Records-butik i Tokyo for næsen af andre store navne, fortæller Jesper Majdall fra Jomi Massages danske pladeselskab Morningside Records. Selskabets kvindelige leder Makiko kontaktede i øvrigt selv Jomi Massage for at få samarbejdet i gang.

At selskabet er seriøst nok understreges bl.a. af, at alle Jomi Massage-teksterne er oversat til japansk i forbindelse med udgivelsen i dag, som i øvrigt kaldes ”Lykkens dag”. En turné ventes i marts-april – enten lige før eller efter Jomi Massages deltagelse i den rullende franske kvindefestival ”Les Femmes S’en Melent”, der bringer Signe Høirup Wille-Jørgensen & co rundt til fem franske byer, lige som ”Aloud” sendes på gaden i det franske via selskabet Telescopic til marts.

Nephews danske hitplade ”USADSB” kan fra lørdag købes i de japanske butikker via selskabet Ultra Vybe. Selskabet har slet og ret fået kendskab til Nephew fordi en japaner bosat i København sendte cd’en til en af Ultra Vybes repræsentanter, som straks faldt for musikken. ”En Wannabe Darth Vader” udsendes som single, og gruppen er allerede blevet interviewet med henblik på et tosiders-portræt i det kommende nummer af ”Rockin’ On” – et af de største japanske musikmagasiner. Turné forventes sen vinter/tidligt forår.

Under Byen – cd-udgivelse i Japan
til februar.

Endelig udsendes Under Byens ”Der er mig der holder træerne sammen” til februar på samme selskab. Den interesse skyldes Nephew-guitaristen Kristian Riis, der i sin egenskab af manager for både Nephew og Under Byen også fik gjort det japanske selskab interesseret i Henriette Sennenvaldt & co, som forventes at skulle et smut til Japan i løbet af foråret.

– Min fornemmelse er, at japanerne synes dansk musik er meget interessant, og da deres engelsk-kunnen – hvis man er meget generaliserende – ikke er deres allerstærkeste side, er det ikke et handicap, at der synges på dansk. Det gør snarere musikken mere eksotisk …