To af de helt store ikoner i dansk musikliv; Steffen Brandt og Annisette (Foto: Peter Andreas Harteg / Musikhuzet)

Nok at snakke om over de saltstegte sild

“I skoven skulle være gilde, alt hos den gamle ørn, som jo så gerne ville, fornøje sine børn”. Skoven var Almindingen, og den gamle ørn var Steffen Brandt.

Torsdag aften var Kyllingemoderen fyldt til bistepunktet til den første af de tre Udenfor Sæsonen koncerter, der fredag turnerer videre til Månen på Christiansø for at slutte af i Musikhuzet i Rønne lørdag.

Med sig havde Steffen Brandt legendariske Annisette, rapperen Per Vers, bornholmske Heidi Mattsson, hotte Cæcilie Trier, svenske Gustaf Ljunggren, pianisten Christoffer Møller, bassisten Jeppe Skovbakke og trommeslageren Jeppe Gram.

Per Vers er skarp i replikken og blød om hjertet  (Foto: Peter Andreas Harteg / Musikhuzet)Med Bornholms Kulturuges overordnede tema “LYST” hylder koncertrækken Udenfor Sæsonen musikkens magi. Musikkens helt særlige signatur er, at den ikke bare er en rig variation af klange, men også fortællinger, der vækker følelser; frygt, glæde, sorg, overraskelse – og LYST.

“Udenfor Sæsonen 2014 er et møde mellem kunstnere der har lyst til og mod på at udfordre sig selv og hinanden i et samarbejde på tværs af alder, genrer, tid og sted. Plejer er død, til gengæld lever nysgerrigheden og lysten til at prøve grænser af – for sammen med publikum at skabe det stærke fællesskab en koncert også kan være”, siger Steffen Brandt om årets Udenfor Sæsonen.

Annisette fra legendariske Savage Rose gik i en dialog med Danmarks King of Freestyle and Rap: Mr. Per Vers. Desuden medvirkede en af de mest spændende musikere på indiescenen, Cæcilie Trier, og den unge fremadstormende bornholmske kunstner Heidi Mattsson. Alle bakket risikovilligt op af Udenfor Sæsonen bandet under ledelse af Gustaf Ljunggren og Christoffer Møller.

Som tovholder, sanger og sangskriver Steffen Brandt lovede inden koncerten – ud over godt vejr i hele kulturugen – så fik publikum stof til eftertanke og nok at snakke om, over de saltstegte sild i de kommende lange kolde vintermåneder.

Annisette fra det legendariske band The Savage Rose (Foto: Peter Andreas Harteg / Musikhuzet)Cæcilie Trier i et koncentreret øjeblik  (Foto: Peter Andreas Harteg / Musikhuzet)