Norberg Festival vers. 6.05 – efter bedste opskrift!

Norberg Festival vers. 6.05 – efter bedste opskrift!
Tekst og foto: Nils Åkesson

Indtrykkene fra dette års version af nordens vel nok største elektroniske festival er mange, men dét der står tilbage, er fornemmelsen af en godt sammentømret festival. Det er utvivlsomt én af Europas og Nordens bedste og hyggeligste festivaler og med en ubetalelig kulisse i de gamle minebygninger og den svenske natur. Dette kombineret med et bredt udvalg af elektronisk musik af høj karat og en samling yderst rare og oplagte publikummer, føjede vers. 6.05 til den lange række af mindeværdige Norberg Festivaler.

Jam på campingpladsen med
medbragte trommemaskiner.

En festival har altid småproblemer i kampens hede, men som publikum mærkede man intet til det. Alt forløb som smurt bortset fra et par aflysninger og ændringer i tidsplanen. At få ganen smurt med alkohol-holdige drikke er efter svensk lov forbudt på selve festivalpladsen, men dette problem lod ikke til at slå den overvejende svenske og danske festivalskare ud. De ca. 500 betalende fans af elektronisk musik var mødt op til fest, glæde og afslappende camp-oplevelse. Med gæster, crew, presse og betalende var der i alt ca. 1200 til Norberg Festival, og fredag (der normalt har det største ryk-ind) skønnes det, at der var over 800 mennesker på plads.

“Østerz” (th) modtager af
festival-leder Kim Khan
“Den gyldne Mus”

To væsentlige nyheder er der dog i forhold til sidste år. Først og fremmest lagde man mærke til, at der var tre scener mod sidste års fem. Dernæst at Mikael “Østerz” Christansen ikke – som de foregående fem udgaver – hele tiden kunne ses i skarp trav for at løse problemer. Østerz, der oprindeligt tog initiativ til festivalen, gik sidste år ud af ledelsen for at hellige sig sit lys- og lydfirma. Men som netop manden der startede det hele, blev han i år tildelt Norberg Festivalens pris – den gyldne (computer)mus – for sin store rolle.

Band Ane leverede et sjovt
og fængende live-set.

Efter ceremonien var festivalen officielt åben og tre dage med i alt 81 acts var påbegyndt.

Set fra en dansk vinkel var det specielt Band Ane, Karsten Pflum, Hess is More og Rumpistol der imponerede og trak folk til, men i det hele taget var der en imponerende palet af udtryk: fra det mest party-orienterede, pjattede dj-team som engelske Ohoi! Sound System til det mest abstrakte, kunstnerisk flotte udtryk fra New Zealand’ske Mira Calix.

Flere fotos fra Norberg v. 6.05 (klik for større version)

En publikummer i trance ved festi-
valens hovedscene i Mimerlaven.

En af event-/sanggruppen WHOP!’s
påfund: mix selv lyden i Mixo-lytten!

Udsmykning og lys i Mimerlaven
giver en fantastisk stemning…
Sidste aften på teltscenen “Moosepit”, hvor
Ohoi” (UK) gav den hele armen.