Nordic Playlist er samlingssted for alt ny, nordisk musik.

Nordic Playlist: Ny nordisk musik samlet ét sted

Hører du til skaren af fans, der elsker den nye, nordiske musik, så er der kommet et sted på nettet, som fokuserer på netop dette. Med både playlister, mixtapes, top charts, redaktionelt indhold etc. er der lagt op til et samlingssted for dig, der slet ikke kan få nok af ny, nordisk musik.

7. januar gik et helt nyt musik-site i luften. Det hedder Nordic Playlist, og de hurtige har allerede gættet, at det kan findes på nordicplaylist.com. Nordens musik er hot i resten af Europa, og her er altså et site, hvor man forsøger at guide brugeren rundt i, hvad der rører sig på den nordiske musikfront lige nu. Playlisterne findes også på Spotify, Deezer og Wimp, hvor de kan følges, så du hele tiden nemt kan holde dig opdateret.

Playlister i stakkevis
Nordic Playlist er både gratis og uden annoncer og præsenterer indhold kurateret af artister, journalister, festivalbookere og DJs. Den udvalgte kurator for ugen vil præsentere en playliste med ti sange – to fra hvert land i Norden – som han eller hun finder interessante, og udover disse vil du kunne finde de aktuelle Top 10-lister, både som streaming og fysisk salg, fra hvert af de nordiske lande. Læg dertil masser af redaktionelt stof, som fokuserer på de seneste nordiske trends.

DJ-mix og talenter
En af sektionerne på sitet bruges til at lade nordiske DJs præsentere deres favoritmix. Den første DJ er danske Kasper Bjørke, og han følges op af Sexy Lazer fra Island.

Derudover findes der en ”Up and Coming”-sektion, som præsenterer nye og spændende nordiske talenter.

Nordic Playlist er for dig, der gerne vil ”opdage” den bedste nordiske musik og få anbefalinger fra folk, som deler interessen og passionen for nordisk musik. Målet med Nordic Playlist kan opsummeres i tre punkter:

  • Gøre det let for brugeren at finde musikken
  • Skabe tættere samarbejde de nordiske territorier imellem
  • Hamre Nordens plads fast i musikkens verdensbillede

Bag Nordic Playlist står NOMEX, som er den samlede nordiske enhed for musikeksport. Projektet har støtte fra Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd.

Find Nordic Playlist på Facebook og Twitter ved at klikke på de respektive links her nedenfor.

Nordic Playlist på Facebook

Nordic Playlist på Twitter