Nordiske bands skaber stor interesse i Spanien

Días Nórdicos: Danske Gooms og bands fra Sverige, Island, Finland og Norge deler plakat torsdag i Madrid og fredag i Barcelona.

Omtaler i tv, radio og trykte såvel som online-medier understreger, at interessen omkring Días Nórdicos (nordisk festival for kultur, design, mode etc.) har bidt sig solidt fast i det spanske. Det gælder også i Barcelona, som – efter festivalens fem første år i Madrid –  bliver besøgt for første gang i år med flere program-punkter.

Det betyder at danske Gooms, svenske Vita Bergen, finske Hisser, islandske M-Band og norske Tomorrow We Move To Hawaii har fået solid omtale – se de mange links nedenfor  – både inden jobbet på Joy Eslava i Madrid torsdag, lige som de musikinteresserede catalanere nu også ved, at de fem navne  spiller på Apolo i Barcelona dagen efter.

dn-logoNomineret til festival-priser – effektivt marketingsarbejde
For selv om den organisatoriske stab bag Días Nórdicos kan tælles på relativt få hænder, får den ikke desto mindre spredt sit budskab effektivt. Ud over kontakterne der sikrer den store medie-omtale gælder det et sekscifret (!) antal modtagere af festivalens nyhedsbreve og 85.000 unikke besøgende på festivalens site pr. måned. Alt i alt har det betydet, at Días Nórdicos netop er blevet nomineret i hele tre kategorier til festival-prisfesten Premios Fest, for ”Best communication campaign”, ”best small format festival” og ”best production”.

DÍas Nórdicos og ROSA har samarbejdet siden første år af festivalen, og er også fælles  omkring denne uges fem-dobbelte program i Madrid og Barcelona: Gooms blev således valgt efter gruppens optræden på SPOT Festival i år.

Begge denne uges spillesteder har en kapacitet på omkring 1000 tilskuere. Går det som vanligt vil de være rigtig godt fyldt op når musikken starter.

Udpluk fra den foreløbige Días Nórdicos-omtale:

 

Radio3
Everlong Magazine
By The Fest
Zones Musical
el Periódico
Denso Mag
el Periodico (igen)
Kendin Barcelona
Aldia
Aldia.cat
Mi Rollo Es El Indie
ABC.ES
MondoSonoro
Paseig de Gràcia
Good2be
Lamono
B-magazine
ACN
VilaWeb
Dancing With The Clown
MondoSonoro (igen)
Metropolotan
NordPop
MadridFree
Institus Nordic
Matadero. Madrid
Dod Magazin
To Do Indie
Alta Fidelidad

 

Desuden:

Radio4
ICAT Radio
TV3 nyheder
Nyhedsudsenmdelse TVE Catalunya
Time Out
Nits Radio
Radio 4 “Territori Clandestí” Consol  – interview
Radio 4 “The MATI Radio 4”
El Pais
La Vanguardia
Catalunya Radio, nyheder
Rac1 information
El Larguero (SER radio)
– – –

Foto: Gooms fanget på SPOT Festivalen – jobbet der gav dem tjansen på Días Nórdicos. (Foto: Mads Creutz Thomsen)

 

logo - statens kunstfondKunstfonden_LOGO_small_JPG
Días Nórdicos er støttet af Statens Kunstfonds Musikudvalg
– og laves i samarbejde mellem MXD, SNYK og projektlederen ROSA – Dansk Rock Samråd