Nordklang Festivalen i Schweiz klar til kapitel 2 – med dansk opbakning

Efterklang, Speaker Bite Me, Haugaard & Høirup og Our Broken Garden er de danske indslag på  den anden udgave af Nordklang Festivalen i Schweiz, som i alt præsenterer 12 nordiske navne på klubber, cafeer, i kirker, teatre m.v.

Nordklang Festivalen er den eneste festival af slagsen i Schweiz. Hollænderen Felix van den Berg har igennem en årrække haft stor forkærlighed for skandinavisk musik, og skabte gennem flere år  enkelt-arrangementer for skandinavisk musik i Schweiz sammen med en lokal arrangør-gruppe. Interessen for arrangementerne var så stor, at van den Berg i januars sidste år udvidede til en mini festival – og gik i samarbejde med ROSA omkring udvælgelse og afvikling af den første deciderede Nordklang Festival.

Festivalen var så velbesøgt, at der ikke var plads til alle de fremmødte, og flere måtte gå forgæves. Så Nordklang har taget konsekvensen af succesen og har i år udvidet med to store spillesteder, Palace og Pfalzkeller. Der vil i alt være musik på  syv scener rundt i St. Gallen.

Side-events

speaker bite me1

Speaker Bite Me
Udover musikken er der kommet flere side-events til festivalens   program. Bl.a. vil byens alternative biograf, KinoK lave et ”Nordic-Special-Program”, lige som St. GAllens historiske bibliotek, Stiftsbibliothek og byens største bogbutik, Rösslitor vil sætte fokus på nordisk litteratur. Den regionale radiostation Toxic.fm vil også lave en nordisk dag og sende live fra festivalen.

Glad for samarbejdet

 – Nordklang Festival var en stor succes sidste år, og vi ønsker helt klart at forsætte samarbejdet: At promovere dansk musik udenfor landets grænser er i ROSAs og SPOT Festivalens ånd. Så når vi støder på en arrangør, som arbejder uden for Norden – og som allerede gør et kæmpe stykke arbejde for at promovere den musik, som vi arbejder med – er det kun naturligt, at vi rækker en hånd ud efter den hånd, som rækker efter os”, siger ROSAs leder Gunnar Madsen.

Program:

Fredag 15. februar
20.00 Speaker Bite Me (St. Laurenzen Kirche)

our broken garden

Our Broken Garden

20.00 Rasmus Lyberth (St. Laurenzen Kirche)

Lørdag 16. februar
20.00 Dánjal (FO) (Kellerbühne)
20.00 Frigg (FI) (National)
20.00 Haugaard & Høirup (Parfin de Siècle)
20.00 Taxi Taxi! (SE) (Pfalzkeller)
20.30 Our Broken Garden (Palace)
20.30 Pétur Ben m. Band (IS) (Grabenhalle)
21.15 Dánjal (FO) (Parfin de Siècle)
21.30 Amiina (IS) (Pfalzkeller)
21.30 Haugaard & Høirup / Frigg (FI) folkSession (Drahtseilbahn)
21.30 Taxi Taxi! (SE) (Kellerbühne)
22.00 Efterklang (Palace)
22.00 Jackman (NO) (National)

Haugaard & Høirup

22.15 Dánjal (FO) (Parfin de Siècle)
22.15 Speaker Bite Me (Grabenhalle)
23.00 Pétur Ben (akustisch) (IS) (Kellerbühne)
23.30 Palace DJ (CH) (Palace)
23.45 Ghost (FO) (Pfalzkeller)
00.30 Jackman (NO) (Grabenhalle)
01.00 johannes dj’s (Pfalzkeller)
01.15 toxic.fm dj’s (CH) (Grabenhalle)

Søndag 17. februar
10.00 Jackman (St. Larenzen Kirche)
10.00 Haugaard & Høirup (St. Larenzen Kirche)
10.00 Our Broken Garden (St. Larenzen Kirche)