Nordklang – igen med mange danske navne

Under Byen, Hannah Schneider, Cody, Tone, Surf in Stereo, Nils Gröndahl, Dj JoJo, Trio Mio og Phonix skal alle spille til den schweiziske festival, der finder sted fra 19. til 21. februar.

– – –
Nordklang Festival finder sted fra 19. – 21. februar i schweiziske St. Gallen, og har – som navnet antyder – fokus på nordisk musik. I år er Danmark repræsenteret med Under Byen, Cody, Hannah Schneider, Tone, Surf in Stereo, Nils Gröndahl, Dj JoJo, Trio Mio og Phonix i et bredt nordisk program, som ROSA – Dansk Rock Samråd i øvrigt er med til at stable på benene i samarbejde med de schweiziske arrangører.

– De fleste bands er fra Norden, og musikken skal helst have en nordisk klang, forklarer tovholder Felix van den Berg om valget af de bands, der skal spille til Nordklang, selv om den slags sjældent kan – og skal – gennemføres 100 procent.

 

– For eksempel er der et band som Cody, der jo spiller americana. Når de alligevel har deres berettigelse i programmet, er det for at man kan høre, hvordan et dansk band arbejder med den amerikanske genre, og hvordan de fortolker den, siger Felix van den Berg om undtagelsen.

Men det er ikke nok, at være fra Norden for at komme til at spille til festivalen. Man skal faktisk heller ikke være kendt i Schweiz i forvejen!

– Alle bands er nye på festivalen – der er ingen gengangere fra de forrige år. Og der er næsten heller ikke  nogen tilskuere, der kender grupperne på forhånd. Publikum kan tjekke dem på MySpace inden festivalen, men det er også det hele – det skal være nyt for dem, fortæller Felix van den Berg. Igen er der selvfølgelig en undtagelse, der bekræfter reglen, nemlig Under Byen har som bekendt et vist internationalt publikum – også i alpelandet – man alligevel…

Schweiziske bookere på besøg
Som noget nyt har festivalen inviteret schweiziske bookere fra spillesteder og festivaler til Nordklang, så de på den måde kan stifte bekendskab med de nordiske bands. Og derudover har festivalen også haft mere medieomtale end den plejer. Det betyder bl.a. at den lokale radiostation Radio Toxic vil dække festivalen. Det øgede mediefokus har også medført, at der er blevet solgt flere billetter i forsalg end tidligere.

Nordklang-programmet:

Fredag 19. Februar
Gambrinus Jazz Plus
21:00 – Surf in Stereo (DK)

Palace
22:00 – Vorklang zum Nordklang mit DJ Badrockar (CH)

Lørdag 20. februar
Palace
20:30 – Nils Gröndahl (DK)
23:00 – Under Byen (DK)
+  dj

Grabenhalle
20:30 – Magenta Skycode (FI)
23:00 – 200 (FO)
+ DJ JoJo (DK)

Kellerbühne
20:00 – Trio Mio (DK)
21:30 – Disa (IS)
23:00 – Tone (DK)

Pfalzkeller
20:00 – Hannah Schneider (DK)
21:30 – Pal Moddi Knutsen (NO)
23:00 – Cody (DK)

Restaurant National zum Goldenen Leuen
20:15 – Tilde (SE)
22:30 – Phonix (DK)

Søndag 21. februar
St. Laurenzenkirche
10:00  – Gudstjeneste m. Pal Moddi Knutsen (NO)