Nordklang Sessions vender tilbage

Traditionen for udfordrende og kreative samarbejder mellem nordiske og schweiziske kunstnere på Nordklang Festivalen holdes i særdeleshed i hævd ved årets 10 års jubilæum, hvor Nordklang Sessions vender tilbage med et ambitiøst og nytænkende projekt. Vanen tro danner St. Gallen rammen om Nordklang Festival, som i år finder sted 19.-20. februar.

Under ledelse af Roar Amundsen vil et hold på syv musikere fra Danmark, Island, Norge, Færøerne og Schweiz blive sat i stævne i den mindre alpeby, Teufen – fordelt i to grupper skal de på blot fire dage komponere to forskellige bud på et lydbillede til stumfilmen, “Das Eskimobaby” fra 1918 med Asta Nielsen i hovedrollen. Og derefter skal musikken opføres ved festivalens åbning i Kinok 19. februar .

Nordklang Sessions fungerer som en videreudvikling af projektet Nordic Co-Writers (også ledet af Roar Amundsen), som i årene 2006-10 samlede en række nordiske singersongwriters til en sangskriver-workshop i Danmark, hvorefter resultatet blev fremført på SPOT Festival. Blandt publikum i Aarhus var Nordklang Festivalens Felix van den Berg, som i begejstring over konceptet har fået det overført til den årlige nordiske festival i øst-schweiziske St. Gallen – og som i den forbindelse har fået tilføjet en række schweiziske acts.

Forventningerne til de kommende sessions er store hos tovholder Amundsen, som i sine forberedelser har arbejdet ud fra devisen om, at de deltagende artister skal kunne udfolde sig i et kunstnerisk og kreativt frirum: – Idéen er, at de får rimelig frit spil i sangskrivningsprocessen, og vi har helt bevidst ingen snævre rammer, siger han.Man har været omhyggelig i udvælgelsen af artister, hvorfor alle møder op uden forudgående pålagte hjemmeopgaver:- Der er ingen forberedelse – alle har fået besked på blot at medbringe deres musikalitet og nogle få instrumenter, slutter en forventningsfuld Roar Amundsen, inden gruppen mødes for første gang 15. februar til en gennemgang af filmen og den efterfølgende workshop.

Hele det kommende hold af musikere til Nordklang Sessions 2016:

Band Ane (DK)
Hans Andrias Jacobsen (FO)
Helgi Jonsson (IS)
Mette Dahl Kristensen (DK)
Therese Aune (NO)
Shatter Hands (DK)
Heinz Lieb (CH)

Foto: Nordklang Sessions 2014.