Otte danske bands til Texas

Otte danske bands til Texas
Henrik Friis & Nils Åkesson

Den 16. udgave af South by SouthWest (SxSw) afvikles i Austin, Texas 12.–16. marts. Fremstødet er ROSAs hidtil største på den toneangivende messe, både med deltagelse i et fælles dansk-norsk fremstød samt opbakning til stor Crunchy Frog-showcase.

Syv af de danske bands præsenteres ved to lejligheder:

Saybia – også på vej til at gøre sig i staterne.

14. marts præsenterer et nyskabt samarbejde mellem ROSA og Norges tilsvarende organisation Music Export Norway Saybia, Puddu Varano og Baby Woodrose samt norske Madrugada, Sondre Lerche og Ralph Myerz and The Jack Herren Band på Tequila Rocks.

Og dagen før står Junior Senior, Superheroes, Learning From Las Vegas, The Tremolo Beer Gut og svenske The Mopeds for en samlet showcase på klubben Friends, arrangeret af deres pladeselskab Crunchy Frog.

Derudover spiller The Raveonettes pudsigt nok også den 13. – på Empire – hvilket gør dagen til den helt store Crunchy Frog-dag. Hér præsenteres de dog af deres internationale selskab Columbia.

The Burnouts fyrede den af – på SxSw 2001.

Med det dansk-norske samarbejde samt Crunchy Frog-showcasen bliver fremstødet det hidtil største i ROSA-regi i forbindelse med SxSw, hvor der har været dansk medvirken siden 1994. ROSA har – med 2002 som undtagelse – været fast deltager siden 1996 på den stort anlagte internationale messe/festival, der tæller repræsentanter fra alle pletter på det musikalske atlas: Skandinavien, Europa, Asien, Japan, Australien, Sydamerika – og selvfølgelig talstærkt fra USA. Og medvirken af cirka 1000(!) bands.

Ud over den fælles norsk-danske showcase deler de to lande stand på messen. Og desuden står ROSA og Music Export Norway for en fælles cd-kompilering med 13 deltagende grupper, som bruges til promovering af de to landes musik. Det sker via det tilknyttede amerikanske marketingsfirma Girlie Action, der dels distribuerer cd’en til 750 amerikanske branche-folk – dels står for den øvrige marketing af den norske og danske deltagelse på SxSw i 2003.