Outlandish, Powersolo, Serena-Maneesh og Jenny Wilson – de første SPOT-navne

Outlandish er med på programmet, når den 12. udgave af SPOT Festivalen søsættes de første dage i juni. De tre Brøndby-drenge har fået stor-succes herhjemme med deres tredje cd ”Closer Than Veins”, og i løbet af foråret skal det nye album følge op på og også udbygge den succes forgængeren skabte internationalt – specielt i Tyskland, hvor singlen ”Aicha” toppede hitlisterne og gik guld – med et salg på 400.000 eksemplarer som resultat.  Gruppen satser nu noget nær 100 % ”håndspillet” på scenen, hvor der i alt vil være 10-12 optrædende, for at skabe den ægte live-fornemmelse.

SPOT præsenterer også andre danske bands, der er kendt uden for grænserne, og som er godt i gang med nye udspil: Det gælder bl.a.  galningene i Powersolo, der her i foråret både skal på tur i England og Frankrig (gruppens andet ”hjemland”). Det gælder Saybia, som også har udlandet i tankerne igen, når det tredje album er i kassen i løbet af året.

 

Norske Serena-Maneesh – kommer også til
SPOT.

Men nye navne som Odense-bandet Causa Sui er også med. Vækker navnet ikke genklang herhjemme, er man i England allerede med på, hvad gruppen står for. Store anerkendte MOJO Magazine har i sin januar-udgave spået følgende: ”Lyden af 1971-psykedelisk fornemmelse vil dominere 2006 – med navne som Dungen, Comets on Fire og ”Danish krautnoise foursome” Causa Sui. Watch Out!”

SPOT ser sig som vanligt også om i Norden efter væsentlige indslag, og der er norske Serena-Maneesh og svenske Jenny Wilson gode bud på stærke oplevelser. Serena-Maneesh har allerede skabt en del international opmærksomhed i både USA og Europa med gruppens drømmende, poppede støjrock. Jenny Wilson, en af Wilson-søstrene i First Floor Power, udgav for nylig sit soloalbum ”Love And Youth”, der af Politikens Kim Skotte allerede er kåret til en af årets popplader.

Svenske Jenny Wilson – et af sommerens
SPOT-navne.

Desuden er følgende navne på plads nu: Camille Jones, Campsite (snart debut-aktuel), Columbian Neckties, Death to Frank Ziyanak, Doi, epo-555 (snart album-aktuel), Sofus Forsberg, F.U.K.T., Jomi Massage, Junkyard Productions, Larsen & Furious Jane, Lucie Baines, The Magic Bullet Theory, Heidi Mortenson, Rasmus Møbius, Next Life (N), Nomadix, Oh No Ono (”eksperiment-pris”-modtager, P3 Guld), Pellarin & Lenler, Per Vers, Karsten Pflum, Pluto (snart album-aktuel), Slow Train, Sterling, Track 72 samt Yellowish (snart album-aktuelle – mixet af Nephew-producer Carsten Heller).

Yderligere navne vil snart føje sig til den lange liste, der bl.a. sammensættes ud fra de 731 indsendte forslag, som blev sendt til SPOT Festivalen inden årets deadline i januar. I alt ventes programmet at nå op i nærheden af 90-100 navne, som vil blive præsenteret fra i alt 10 scener.

Følg med i den løbende opdatering på www.spotfestival.dk