Tony Nwachukwu, manden bag workshop- og klubkonceptet CDR fra London, underviser i Red Box på Culture Box. (Foto: Mattia Abeni, AiAiAi)

På skolebænken hos STRØM

STRØM-SKOLEN: Målgruppen går fra børn og begyndere til specialiserede elektroniske musikere, når STRØM lukker op for undervisning, workshops og masterclasses under august-festivalen i Købrnhavn.

STRØM Festivalen i København regnes af mange som den førende nordiske festival for elektronisk musik: Dels på grund af sit kunstneriske og nyskabende program – dels på grund af initiativerne og rammerne, som ofte gør en dyd ud af at udfordre sit publikum.

Sidste år blev der også føjet flere workshops til programmet, og i år opstår et helt nyt initiativ: Strøm-Skolen, som gennem hele festivalen og på flere niveauer, vil udbrede kendskabet til den elektroniske genre.

STRØM-SKOLEN er blevet til med opbakning fra ROSA – Dansk Rock Samråd og arbejder på fire spor, rettet mod forskellige målgrupper:

1) Strøm-Skolen ROOKIES
Henvender sig til både begyndere og let-øvede musikere, som gerne vil i gang med at lave elektronisk musik, men som mangler værktøjer, erfaring og evner til at komme videre med at lave musik på computeren. Det er gratis at deltage og der er plads til 50 deltagere pr. arrangement, som vil få suppleret hands-on erfaringen med workshops og masterclasses med erfarne musikere. Til slut på ugen, vil der være mulighed for at få spillet sine produktioner og musik, på den legendariske teknoklub, Culture Box, under arrangementet CDR. (Afvikles mandag til fredag).

Rasmus Kjærbo, Ableton Certified Trainer, deler tricks ud i Red Box på Culture Box. (Foto: Mattia Abeni, AiAiAi)2) Strøm-Skolen ADVANCED
Advanced-sporet er for de øvede og professionelle, og støtter op om de musikere og DJ’s, der allerede er i gang. Der lægges vægt på, hvordan man får musikken fra soveværelset og ud på klubben – og der introduceres til mere avancerede teknikker til produktion, live-setups og hardware. Undervisningen vil foregå på miljøspecifikke venues som TS Bar (house), Culture Box (techno) osv., og der vil både være masterclasses og såkaldte ”Talks”, hvor deltagerne kan få en uformel snak med elektroniske artister om dennes inspiration, baggrund og musik. Her kan 30-50 personer deltage i den gratis undervisning, pr. arrangemenet. (Afvikles mandag til lørdag).

3) Strøm-Skolen HOMEWORK
Her vil fem etablerede artister/producere, inden for den elektroniske musik, åbne deres studier for unge håbefulde og vise, hvordan de griber musikken an helt personligt.  Her er der virkelig tale om de meget specialiserede emner, og deltagerne vil blive udvalgt efter ansøgning – det sker for at sikre at deltagerne kan få noget ud af deres deltagelse på dette spor, og at de kan sættes sammen med den helt rette producer. (Afvikles mandag til fredag).

4) Strøm-Skolen KIDS
Selvfølgelig er der også tænkt på børnene. Dels omkring Rytmisk Center ved Enghaveparken i Musiklaboratoriet, hvor undervisere og artister laver forløb med daginstitutioner i området. Her får børnene lejlighed til at producere musik med konventionelle instrumenter, og laver i første omgang lyd med en producer. Dernæst får de lejlighed til at bearbejde den lyd, de lavede i første omgang, og slutteligt får de mulighed for at lægge et sæt ”ekstra musikalske byggeklodser” (vokal, trommespor, lydeffekter osv.) oven i deres produktion. (Afvikles mandag til fredag).

Strøm-Skolen Kids-programmet inderholder også det populære ”Min Kat Den Danser Techno”-arrangement i Enghaveparken, lørdag under festivalen, hvor børn (og deres familie) inviteres til fælles børnedans og remixede versioner af kendte danske børnesange.

– STRØM er det målrettede træk – både kulturpolitisk og praktisk – for at sikre den seriøse danske, elektroniske musikscene sin egen festival, hvor udvikling og kunstnerisk integritet læner sig op ad hinanden. På syvende år stikker STRØM pegefingeren op i klassen med københavnske festivaler og inviterer til en række spændende koncerter og musikalske oplevelser, siger bestyrelsesformand hos STRØM Gunnar Madsen i forbindelse med årets initiativ.

Læs mere om STRØM-Skolen herSTRØM Festivalens site vil også kunne fortælle om de specifikke adresser, detaljer m.v. for de forskellige spor for STRØM-Skolen, lige som det endelige program for festivalen som helhed vil være offentliggjort på sitet 19. juli.