Pakkede huse til danske showcases i USA

Pakkede huse til danske showcases i USA
Tekst: Henrik Friis – Foto: Nils Åkesson

Det kan godt være, at der er mange om budet – internationale bands der slås for opmærksomheden på klubberne og i medierne – men alligevel lykkes det altså den samling danske bands der pt. turnerer i det nordamerikanske at tiltrække sig stor opmærksomhed.

Hovedårsagen til “den danske invasion” er SxSw, den store internationale South By SouthWest-Festival i Austin, Texas, der foregår netop i disse dage. Men allerede i dagene forinden har der været fulde huse til flere danske arrangementer:

Powersolo – som altid god for lidt
“wierdo” country

Bl.a. i mandags på Mercury Lounge i New York, hvor pladeselskabet Crunchy Frog præsenterede tre af sine acts – Superheroes, Junior Senior og svenske The Mopeds. Spillestedet med plads til små 200 tilskuere var proppet til randen – og næsten halvdelen af dem skønnes at have været branche-folk. Det forhindrede dog ikke en stormende modtagelse – også fra de mange A&R’s m.m. – hvor specielt de to danske bands gjorde lykke.

Efterfølgende har den danske stand på Texas-festivalen også mærket en stor efterspørgsel på de to navne, fortæller ROSAs Nils Åkesson fra den fælles dansk-norske stand, hvor amerikanske publishers, magasiner og både college-radio og –tv har vist interesse. Også efter Saybia i øvrigt, som spillede tirsdag i Canadiske Toronto.

The Mopeds – svensk rock på
dansk showcase.

Torsdag fandt det første af de to store danske kapitler ved dette års SxSw så sted – Crunchy Frog-showcasen på spillestedet Freinds med Junior Senior som det helt store trækplaster godt fulgt af The Tremolo Beer Gut, The Mopeds og PowerSolo. En begivenhed, der igen skabte stor medieopmærksomhed med masser af journalister og fotografer – bl.a. fra Austin Cronicle og ikke mindst store New York Times.

Jo, dansk og skandinavisk musik er virkelig hot for tiden. Det kunne også opleves et andet sted i Austin torsdag, nemlig på spillestedet Venue (jo, det hedder det), hvor The Raveonettes optrådte for en fuldstændig pakket sal med “utroligt mange branche-folk”, som Nils Åkesson fortæller det.

The Raveonettes – fuldt hus på Venue
og fuld hype…

Gruppen er et brandvarmt navn i USA netop nu, hvilket ikke kun giver sig udtryk i masser af udsolgte jobs og solgte cd’er på den igangværende syv-ugers USA-turné, men også via stor af medie-interesse – efter sigende bl.a. fra Dave Letterman-show. Og så fortæller rygterne også, at Raveonettes skal varme op for Blur på briternes kommende turné…

I aften fredag finder andet kapitel i årets danske fremstød i Austin så sted – det sker på den fælles norsk-danske showcase på spillestedet Tequila Rocks, hvor Saybia, Puddu Varano, Baby Woodrose og norske Madrugada, Sondre Lerche og Ralph Myerz and the Jack Herren Band deler scene. Men derom senere…

The Tremolo Beer Gut – overraskede
mange med deres oprigtige
surfrock.

Crunchy Frogs Jesper Rofeldt
– ude for at gøre reklame for
“sine” navne i Austin.