Phlakes r’n’b-toner tager på RockCruise

Fredag 14. oktober tager Phlake afsted med DFDS Seaways’ RockCruise fra København til Oslo. I den forbindelse har vi talt med Phlakes producer Jonathan Elkær om gruppens seneste år – samt om fremtiden der venter for r’n’b bandet fra Albertslund.

Af Olivia Aguilera Malinovsky

Det er kun lidt over et år siden, at den selverklærede rhythm’n’balls duo Phlake, bestående af Mads Bo (sanger) og Jonathan Elkær (producer), udgav deres første single “So Faded”. Hittet blev få måneder efter efterfulgt af den P3-uundgåelige “Pregnant”, og i sommers udgav Albertslund-drengene så deres album “Slush Hours”.

Om at tage det langsomt
På bare et år har der været en rasende udvikling – ja, det vil sige: Lige efter udgivelsen af  “So Faded” gik det egentlig stille og roligt, for P3 ville ikke spille gruppens single, men:
– Så kom vi på en eller anden måde på en del europæiske Spotify-spillelister, og derefter ændrede billedet sig. Der var pludselig en international opmærksomhed på os. En streaming-platform var med til en uforklarlig spredning af vores single. Og så blev “Pregnant” P3’s uundgåelige, hvilket gav en kæmpe stigning i liveoptrædener og begivenheder for os.

– Vi har brugt mange år på det her album. For hvis man tager det langsomt, så kommer man hurtigere til målet. Vi har begge beskæftiget os med musik i mange år, men albummet blev først udgivet, da vi var klar til det. Det hele er gået hurtigt, men vi føler egentlig, at vi kan følge med – det føles ikke så hurtigt. Det sidste år har ændret vores liv. Det er det her vi vil, det er det vi har kæmpet for, og som vi brænder for.

– Det hele er fucking eksploderet
Samme dag som Jonathan blev interviewet af overtegnede, var Phlake blevet nomineret til intet mindre end syv DMA’er (Dansih Music Awards) – bl.a. Årets danske udgivelse, Årets danske gruppe og Årets danske hit. Jonathan prøvede at forklare, hvordan det føltes:
– Vi er sindsygt overraskede! I morges tikkede det ind med “tillykke”-sms’er og -mails, så man bliver bare enormt glad. Det er dén anerkendelse, man ikke tør håbe på. Man sætter derfor forventningerne lavt, så man kun kan blive positivt overrasket. Jeg havde en mavefornemmelse af, at vi var blevet nomineret, men i hele syv kategorier… Nej, det havde jeg bestemt ikke.

Phlake har aldrig været nomineret i kategorien “upcoming navn”, med Jonathans ord har de ligesom sprunget det led over – Det hele er fucking eksploderet, udbryder han.

Internationalt farvand og flere koncerter i udlandet
RockCruise sejler i år fra havnen for 11. år i træk. Og Phlake er ombord på København-Oslo færgen 14. oktober.
– Jeg har aldrig været på RockCruise, og jeg har kun én gang, som 14. årig, været i Oslo. Vi tager med, fordi det lyder som et sjovt koncept. En weekend på en stor færge, lyder bare skide hyggeligt – så det bliver spændende at se, hvad det kan. En koncert på en færge ér en anderledes oplevelse end på landevejen og festivaler.

Phlake har optrådt en del i Danmark, særligt denne sommer. Udenfor Danmark har bandet optrådt i Norge, på Færøerne, Hamburg og London, og nu snart i internationalt farvand. Jonathan forklarer, at koncerterne i udlandet er noget, de prioriterer og som de håber på, der med tiden kan blive flere af.

– Skandinavian (Phlakes booking og management selskab, red.) opererer meget internationalt, og derfor indgik vi et samarbejde med dem. De tænker internationalt og det gør vi også. Nu arbejder vi og de på samarbejdsaftaler med deres samarbejdspartnere. Så vores mål og vision er de samme – og vi går meget målrettet efter disse. Vi mærker efter, vi planlægger udlandet og investerer i at spille i udlandet.

Fremtiden for Phlake peger fortsat mod musikken
– Vi sigter barren så højt som muligt, når det kommer til fremtiden. Vi gør alt, hvad der er muligt, og alt hvad der kan lade sig gøre for os. Det er en drengedrøm at spille i hele verden og vi går 100% efter det. Næste år i januar/februar tager vi til USA for at mødes med pladeselskaber og skrive sange, siger han og fortsætter:
– Vi arbejder hårdt for musikken. Man skal ikke arbejde på andre projekter, man skal smide alt, hvad man har i hænderne. Musikken er en investering, hvor vi satser hele butikken – ellers ærgrer man sig bare resten af livet…

Stilhed før stormen
Bandet tyvstarter deres efterårstur med RockCruise. Færgen sejler dog først om ti dages tid og indtil da har bandet –  som noget nyt inden for det sidste års tid – fri.

–  Vi nyder at have fri, når vi har det. Vi slapper af og samler kræfter før de kommende venues. Samtidig er vi i fuld gang med ny musik, og vi øver os før turen og arbejder på små ændringer i spilleplanen til spillestederne.

– Hvornår der kommer ny musik? Det ved jeg ikke… Lige nu nyder vi egentlig bare, at der ikke er nogen deadlines – selvom de nok skal komme meget snart – he he. Det sidste år har været en proces, som vi lige skal igennem. Men vi arbejder skam på nye sange! Vi er faktisk i mit yndlingssted i musikskrivningen – nemlig den kreative proces, hvor man kan eksperimentere og lege.

 

Phlake optræder på DFDS Seaways’ RockCruise mellem København og Oslo 14. oktober. Pernille Rosendahl optræder på RockCruise’et 11. november.

Læs mere om RockCruise og book din tur her.

Billede af Morten Nordstrøm