Pick-Up: ROSA og TDC skruer op for ny, dansk musik

Pick-Up: ROSA og TDC skruer op for ny, dansk musik

ROSA har netop indgået et nyt samarbejde med TDC for at fremme interessen for og salget af ny dansk musik. Titlen er ”Pick-Up”, og samarbejdet vil årligt profilere 30-40 nye, danske musiktalenter.

– I samarbejde med TDC Musik har vi hér skabt et online baseret talentforum, som uden tvivl vil blive velbesøgt og skabe ekstra fokus på ny dansk musik. I det hele taget er det en logisk og god videreudvikling af vores samarbejde med TDC, som i forvejen er hovedsponsor for SPOT Festivalen, siger ROSAs og SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen

Udvælgelsen af musiknavnene sker i samråd med musikjournalist og producer Carsten Heller fra ROSA. Han har tidligere produceret det danske orkester Nephew og i tre år været med til at booke orkestre til SPOT Festivalen.

– Jeg vil gå efter forholdsvis aktuelle navne, som enten lige har udgivet eller er på vej til at udgive spændende, ny musik. Det vil være navne, som har potentiale til at vokse sig større i danskernes musikbevidsthed. F.eks. vil vi om kort tid profilere The Blue Van, der oprindeligt kommer fra Brønderslev, men som har landet sig en pladekontrakt i USA med deres 60’er-inspirerede rock, fortæller Carsten Heller.

På Pick-Up sitet kan du læse om de nye bands, se
musikvideoer og købe downloads.

Pick-Up vil indeholde nyheder og beskrivelse af udvalgte talenter, ligesom der er mulighed for at høre korte sekvenser af numrene. Musikken kan downloades mod betaling.

– Over tid håber jeg, vi kan vise mere videomateriale på siden. De fleste orkestre laver i dag musikvideoer, men vi vil også gerne vise f.eks. videointerviews, forklarer Carsten Heller.
ROSA har tidligere medvirket til at få talenter som Swan Lee, Junior Senior, The Raveonettes, Mew, Kira and the Kindred Spirits, Teitur og Carpark North frem i lyset.

Nye gruppers afstand til pladekøberne forkortet
– Det kan være vanskeligt for unge talenter, som ikke har en pladekontrakt, at slå igennem. Vi vil sammen med ROSA udnytte TDC Musik til at forkorte den tid, det tager for talenter at blive kendte og få solgt deres musik til et bredt publikum. Vi tror også initiativet vil styrke TDC Musik, siger Gert Rieder, TDC Privat.

Lige nu kan du blandt andre læse om det nordjyske orkester Moi Caprice på TDC Pick-Up.