Piger kan også skrive sange – spring ud i det på Pop-Pilot

Snart starter Pop-Pilot – musiklejre for piger i alderen 13-16 år. Vi har snakket med en af lejrens instruktører, Julia Fabrin, som har skrevet sange for bl.a. Christopher og Sanne Salomonsen – og som skrev vindersangen til det internationale Melodi Grand Prix i 2013 for Emmelie De Forest. Og du kan nå at tilmelde dig Pop-Pilot endnu…

Tekst: Olivia Aguilera Malinovsky. Foto: Heidi Nannberg

I efterårsferien starter Pop-Pilot for femte år i træk. Dette år i byerne København, Fredericia og Randers. Sangskriver og artist Julia Fabrin er en af dette års instruktører for de musikinteresserede unge piger.

29-årige Julia har været interesseret i musik, siden hun var teenager, og hendes karriere tog fart, da hun var med i DR’s X-Factor i 2010 med bandet The Fireflies. Her fandt hun ud af, at sangskrivning var noget for hende, fordi hun på denne måde, kunne være i studiet hele tiden og arbejde med musikken. Siden har Julia skrevet sange for bl.a. Sanne Salomonsen og Christopher samt Emmelie De Forest med Melodi Grand Prix vindersangen fra 2013 “Only Teardrops”.

Vigtigt med musikalske forbilleder
Sidste år var Julia instruktør på Pop-Pilot og i år er hun igen med – Hvordan kan det være?

– Det er for at kunne dele min kærlighed for musik med andre, som så småt er begyndt at finde denne kærlighed. Sangskrivning er en usynlig del af musikken, så det er fedt at komme ud af studiet og fortælle andre om sangskrivning. Det er vigtigt for unge piger at forstå, at man kan være andet end “bare” forsanger som pige i et band; man kan både være sangskriver, spille på instrumenter etc, siger hun og fortsætter.  

– Der er en kæmpe ulighed i musikmiljøet mellem kvinder og mænd, så det er fedt at få piger i gang på alle måder inden for branchen. Dét mener jeg, at man kan gøre ved at give gode forbilleder: Jeg er vokset op med forbilleder som Spice Girls og Britney Spears, og jeg vil gerne have, at den næste generation også får forbilleder, og det vil jeg gerne være for pigerne på Pop-Pilot.

Samarbejde, kommunikation og kammeratskab!
Pigerne er syv dage på musiklejren, hvor de lærer at skrive sange og spille på instrumenter, for til sidst at optræde med deres nummer på afslutningsdagen. Vi spurgte Julia hvad pigerne får ud af at være på Pop-Pilot?

JF2

Julia Fabrin underviser pigerne til Pop-Pilot

– Samarbejde, kommunikation og kammeratskab! Egenskaber som kan være værdifulde i den alder. Derudover har de jo musikken til fælles, så musikken bringer dem sammen, og giver dem en mulighed for at arbejde med deres kreativitet.

– Med Pop-Pilot er der ikke nogen grund til at holde sig tilbage, når det kommer til musikken; ingen kan jo spille musik fra starten – det er noget alle kan og skal lære. Det kræver selvfølgelig hårdt arbejde at blive rigtig god, men alle kan lære at spille musik.
Og ved at skrive sangene selv, så åbner pigerne sig op og lærer at kommunikere med hinanden. Så der er mange aspekter og kvaliteter ved Pop-Pilot, som kan tages videre til for eksempel en kreativ skolegang.

INFO OG TILMELDING:

Dette års Pop-Pilot lejre finder sted i efterårsferien i Randers (Turbinen og musikskolen), Fredericia (Ungdommens Hus) og i København (Ama’r Kulturpunkt).
Julia Fabrin og de andre instruktører kan du læse om her

Så hvis du er interesseret i at spille musik og har lyst til at indgå i et stærkt kammeratskab, så tilmeld dig til Pop-Pilot her.

Du kan holde dig opdateret på Pop-Pilot nyheder på Facebook her

Pop-Pilot er arrangeret af: ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DJBFA/Komponister og Sangskrivere, DMF – Dansk Musiker Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DAF – Dansk Artist Forbund, Randers Kommune, Turbinen, Randers Musikskole, Børnekulturhus A’mar, Amager Kulturpunkt, RUSK, Københavns Kommune og Ungdommens Hus Fredericia.

PopPilot_sponserLogoer (1) copy (1)