Pop-Pilot '14 – instruktørerne

Her kan du læse om Pop-Pilot-instruktørerne – som det ses har de alle været alle mulige steder henne i musikkens verden og har en masse forskellig erfaring at give videre.

Kamilia Amélie (sang, sangskriver, klaver)
Kamilia Amélie har sunget og danset hele sit liv, men først i de senere år er musikken blevet altoverskyggende, og i 2012 udkom hendes debutalbum ”Come What May”. Stilen er poppet retro-soul toppet med en smuk, naturlig og flydende vokal, og Kamilia har de sidste par år spillet utallige koncerter, udgivet tre singler, en musikvideo, ligesom hun har opnået rotation på P4 og DR Mama.

Derudover har Kamilia sunget kor for Wafande, spillet support for Lukas Graham, været Special Guest på Alphabeats 2013-tour, spillet sin egen forårstour i 2013 samt haft jobs på Nibe-, Hysten- og SPOT Festival m.fl.

Kamilia har desuden taget uddannelse i coaching, hvilket bruges til coaching af musikere, som enten er gået i stå – eller har brug for at komme et skridt videre i deres karriere.

 


Siri Skamby Madsen (keys, klaver, percussion, trommer, sang, komponist)
Musikken har altid været omdrejningspunktet i Siris liv. Hun har spillet alverdens genrer og i forskellige sammenhænge som Marie Key Band, Kenneth Thordal, Anna David og Annika Aakjær. Og så har hun medvirket på en lang række cd-indspilninger samt i forskellige teaterforestillinger og tv-produktioner.

Hun var trommeslager og fungerede ofte som kapelmester i bandet Smoothies, der var husband i showet ‘Late Night Lørdag’ på Nørrebro Teater i København i mange år. Her akkompagnerede bandet navne fra Ida Corr over Rytteriet til Outlandish.

Siri blev uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2008. Udover at være udøvende musiker og underviser har hun også i flere år komponeret musik primært indenfor pop/den elektroniske genre. Hendes projekt, Tromsø, som hun har sammen med sine tre søskende, udgav detbut-ep i 2012.

Tikki Hasselriis (guitar, vokal, komponist, sangskriver, producer)
Tikki begyndte at spille elektrisk guitar, da hun var 13 år, og som 15-årig startede hun sit første band, hvor hun og de øvrige medlemmer selv komponerede sangene. I 2011 blev hun optaget på Rytmisk Musikkonservatorium i København med guitar som hovedinstrument.

Tikki har især bevæget sig i rockens verden og har eksperimenteret meget med guitareffekter og loop-maskiner, men da hun kom med i den elektroniske duo Rangleklods, fik hun øjnene op for elektronisk musik. Sammen med Rangleklods turnerede hun i 2012 rundt i Danmark og Europa, og de spillede blandt andet på SPOT Festival og Roskilde Festival samt på de tyske Fusion Festival og Reeperbahn Festival.

Lige nu er Tikki, under kunstnernavnet Mileva, aktuel med Ep’en ”Fabula”, som er produceret i samarbejde med lydtekniker og producer Aslak Svane.

 

Una Skott (bas, guitar, sang, klaver, mundharmonika, percussion, jødeharpe og legetøjskeyboards)
Una Skott har fra en tidlig alder spillet og optrådt. Allerede som 10-årig var hun kapelmester i sit eget band og skrev sine første sange. ”Musik er den sjoveste, dejligste og vigtigste kilde til mit liv!” udtaler hun med et stort smil.

Una er guitarist, forsanger og kvinden bag konceptbandet Télé Rouge, som også er titlen på hendes debutalbum, der udkom i 2012.  Albummet er retro-elektro-pop inspireret af fransk 60er-poprock og modtog hele fem stjerner i GAFFA. Hele albummet komponerede hun på legetøjskeyboards, og så på, ja, guitaren selvfølgelig, da guitar er hendes største interesse.

I 2011 blev Una kandidat fra Rytmisk MusikKonservatorium med guitar som hovedinstrument og har som multimusiker arbejdet med så forskellige navne som Tolzgaard / Pretzmann, Kandy Kolored Tangerine, Nikolaj Hess, Hugo Rasmussen, Clara Bryld m.fl. samt komponeret og spillet som film og teatermusiker.

Ihan Haydar (trommer)
Da Soluna Samay i 2012 vandt det danske Melodi Grand Prix, lagde mange mærke til den energiske trommeslager, som sad bagved og overbevisende jonglerede med trommestikkerne.

Det var 21-årige Ihan Haydar, og hun er et naturtalent på trommer – Ihan har aldrig modtaget trommeundervisning, men fandt ved et tilfælde som 14-årig ud af, at hun havde rytme i kroppen og talent for at tromme. I 2011 vandt Ihan en talentkonkurrence på sit gymnasium i Næstved. En video af hendes performance røg på YouTube, og hun blev efterfølgende headhuntet af producerne Chief 1 og Remee til at spille trommer for Soluna Samay. Hun var således med til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Baku, Aserbajdsjan, foran 120 millioner seere.

Ihan er nu med i bandet L.I.G.A, som står bag storhits som ‘Skylder Dig Ikk Noget’, ‘Den Første Gang’ og ‘Julia’. De har alle solgt guld og streamet platin. L.I.G.A udgav deres debutalbum i marts og er nu i fuld gang med at turnere landet rundt!

 

Pernille Gunvad (sanger, sangskriver, producer)
Pernille har igennem de sidste mange år levet og åndet for musikken og sangskrivningen. Oprindeligt er hun skolet indenfor klassisk sang, men interessen for rock- og popmusik voksede igennem de tre år, hun gik på Den Fri Ungdomsuddannelse.

Pernille har udgivet to engelsksprogede og anmelderroste albums, Fire (2005) og Doing Right (2010), både i Canada, Sydkorea og Danmark. Hun har turneret med sine sange på nogle af landets største spillesteder samt festivaler i ind- og udland, ligesom hun har fået airplay på både P3 og P4.

Pernilles musik betegnes ofte af pressen som filmisk og storladent i sit udtryk, hvilket måske er årsagen til, at DRs populære tv-serie Borgen valgte at bruge hendes sange i serien.

Lige pt. arbejder Pernille en del i Stockholm, hvor hun indspiller sange til sit tredje album.

 

Kristina Holgersen (keysboards, sanger, komponist, tekstforfatter, harmonika m.m.m.)
”Kristina er på en gang jordnær, humoristisk og højt flyvende. Det er sjældent, at man i popbunkerne støder ind i så modig og talentfuld en musiker.” Sådan skrev Gaffa om albummet ”Tusinde Planer”, der i 2010 høstede fem stjerner i magasinet.

”Tusinde Planer” er Kristinas tredje soloalbum, og de to foregående, ”Mellem Myldretider” fra 2007 og ”Söydis” fra 2004 begejstrede også anmelderne med underfundige og skæve popmelodier. Kristina har stor live-erfaring og har optrådt på Roskilde Festival, SPOT Festival og i Den Sorte Diamant i København. Hun har desuden turneret flittigt på små og store spillesteder i Danmark og rundt omkring i Europa, hvor hun bl.a. har stået på scenen på Verdensudstillingen i Hannover.

De seneste par år har Kristina sunget, spillet og komponeret til en række projekter, som kombinerer musik med andre kunstformer som f.eks. teater, litteratur og videokunst.

Ida Wenøe (guitar, sang)
Da Ida Wenøe som 11-årig samlede guitaren op, havde hun en oplevelse af, at hun for første gang i sit liv, tog styringen med noget, der udelukkende kom fra hende, og som hun selv kunne skabe og forme uden andres indblanding. Alle valg i Idas liv har siden drejet sig om at skabe; på musikskoler, på songwriter-camps i USA, UK og Danmark, som sangskriver og sanger i bandet Boho Dancer og nu senest som soloartist.

Som frontfigur for Boho Dancer har Ida de seneste år både vundet P3s KarriereKanonen (2011) samt en Undergrund Music Award, turneret i både ind- og udland samt udgivet det anmelderroste album ”Gemini”, der fik Klaus Lynggaard fra Information til at skrive: ”Centralt står guitaristen og sangerinden Ida Wenøe, hvis stærke personlighed og flot ekspressive sangstemme bærer de 11 sange flot igennem”.

På trods af Boho Dancers succes har Ida i år valgt at gå nye veje. Førstesinglen ”Death Wish (of Nicholas Urfe)” fra hendes kommende soloalbum ”Time of Ghosts” er udsendt.

(Foto: Sofie Amalie Klougart)Maria Timm (bas, sang, komponist)
Maria Timm lever og ånder for musikken. Hun er en bassist med ben i næsen, som ikke er bange for at spille groovy og fanden-i-voldsk popmusik, der går lige i danseskoene. Hendes musikalske og kvindelige råstyrke er ikke til at tage fejl af, når hun synger: ”I’m gonna take control, ‘cause it needs taking”.

Maria har sat sine tydelige spor på den danske indie-scene, bl.a. via årene med The Broken Beats. Ditto er hun med i Marybell Katastrophy og har desuden spillet sammen med navne som Trolle//Siebenhaar, Marie Frank og Kim & The Cinders.

Maria har en omfattende koncertaktivitet med i bagagen samt to solo-albums bag sig, hhv ”The Plan” (2009) og ”I Come Undone” (2013), og pt. er hun sammen med sit band i fuld gang med at indspille nyt materiale i studiet. Derudover har hun siden 2008 også været kendt som LoopGirl – et one-woman-band bestående af hende selv, en loop-pedal, guitar og en håndfuld percussion.

Sara Gacic (trommer)
Sara startede sin musikalske karriere som en ung, lille teenager med en stor fascination for trommerne, og som musiker er hun blevet siddende bag dem lige siden og har været trommeslager i alverdens sammenhænge. Først og fremmest er hun nok mest kendt for spille i bandet TARAS, men hun er også at finde bag trommerne bl.a. i forskellige videoer med The Blue Van og Kristian UFO Humaidan samt i den aktuelle TAK ROCK-reklame med D-A-D.

Sara er vild med rock og punk – og alt, hvad der er hårdtslående og energisk! Derfor er det naturligt at TARAS spiller flabet rock’n’roll og der bliver ikke holdt tilbage med headbanging og hårdslående riffs.

Derudover er Sara uddannet markedsføringsøkonom og har også arbejdet inden for næsten alle aspekter i den danske musikbranche.