Pop-Pilot – for piger med lyst til musik

Pop-Pilot lejr i Fredericia for 13-16 årige piger i efterårsferien – og som noget nyt: sangskriver-camp i København for de lidt ældre årgange.

Så er der åbnet op for tilmeldinger til årets Pop-Pilot – er du pige med lyst til at kaste dig ud i musikkens verden, så læs mere her.

For sjette år i træk inviterer ROSA – Dansk Rock Samråd til Pop-Pilot lejre i efterårsferien. I år i Fredericia, hvor piger i alderen 13 til 16 år inviteres til at være med. Og det gælder om man er uøvet eller har prøvet kræfter med musikken før. For uanset niveau vil en række kvindelige instruktører – alle erfarne musikere – hjælpe til, så pigerne får det helt rigtige udbytte.

Det har over 200 piger faktisk benyttet sig af gennem årene – med resultat i over 100 spritnye sange, som deltagerne på lejrene selv skriver og spiller. Og ud over musikken, lægger lejrene også vægt på det sociale, så man får gode venskaber med sig hjem.

Som noget helt nyt arrangerer ROSA også en sangskriver-camp i Pop-Pilot regi i år. Det sker i København, hvor 17-20 årige piger fra mandag 16. til onsdag 18. oktober medvirker i et intensivt sangskriver-forløb, hvor deltagerne modtager undervisning, feedback og coaching fra professionelle kvindelige sangskrivere.

Pop-Pilot blev skabt i 2012 som et forsøgsprojekt på initiativ af Kunstfondens daværende projektstøtte-udvalg med ROSA som operatør. Meningen var – og er – at Pop-Pilot skal bidrage til en bedring af kønsbalancen inden for den rytmiske musik ved at vække pigers interesse for musik i en ung alder. Og siden da har Pop-Pilot dels inspireret til lignende initiativer rundt om i landet – lige som kønsproblematikken blevet sat på dagsordenen og omtalt i en række lokale og nationale medier gennem årene.

Læs om årets instruktører her.

Tilmelding:

Pop-Pilot for piger i alderen 13-16 år:
Sted: Ungdommens Hus, Fredericia
Tidspunkt: Lørdag 14. oktober til fredag 20. oktober 2017
Tilmeld dig her. 

Sangskrivercamp for unge kvinder i alderen 17-20 år:
Sted: Amager Kulturpunkt. København
Tidspunkt: Mandag 16. til onsdag 18. oktober 2017.
Tilmeld dig her.

 

Foto i top: Stemning fra Pop-Pilot i Fredericia i 2016.

 

Pop-Pilot er arrangeret af: ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DJBFA/Komponister og Sangskrivere, DMF – Dansk Musiker Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DAF – Dansk Artist Forbund,  Turbinen,  Børnekulturhus A’mar, Amager Kulturpunkt, RUSK og Ungdommens Hus Fredericia.